Bio élelmiszerek

Bio élelmiszerek - TermékekNapjainkban egyre nagyobb szerepet kap a "bio" kifejezés.

Mit is jelent a bio élelmiszer? Sajnos szinte évtizedenként mást, hisz Földünk készletei lassan kimerülnek és a mindenféle szennyeződés mértéke egyre nagyobb. De amiben biztosak lehetünk, hogy a bio élelmiszerek jobbak, tisztábbak, táplálóbbak és egészségesebbek, mint a ma ismert és általánosan használt termelési, tenyésztési módon nyert " nem bio" élelmiszerek. Sokkal magasabb szintű ellenőrzésnek kell megfelelniük és sokkal több mindent ellenőriznek, mint az átlagos élelmiszereknél.

Magyarországon a minősítést a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. és az Ökogarancia Hungária Kft végzi. A Biokontroll a HU-ÖKO-01, az Ökogarancia a HU-ÖKO-02 jelöléssel tanúsítja a szigorú követelményeknek való megfelelést.

Bio élelmiszerek fogyasztásával segíthetjük szervezetünk helyes működését, illetve esetleges betegségek sajnálatos megléténél segíthetjük a gyógyulást. Nem azért, mert ezek csodaszerek, hanem mert nem tartalmaznak az emberi szervezet számára mérgező anyagokat. Ezáltal nem kell a szervezetnek a bekerült káros anyagokkal küzdeni vagy épp megszokni. Nincs más dolga testünknek, mint hogy magára figyeljen. Ha ezt a lehetőséget biztosítani tudjuk bio élelmiszerekkel: Higgyék el, meghálálja!

Sokan még ma is szkeptikusak a bio élelmiszerekkel kapcsolatban, de ne felejtsük el, hogy a "bio" kifejezés nem hókusz-pókusz vagy egy új, ismeretlen fogalom, amit próbálnak bevezetni. Ezek a bio élelmiszerek sok száz éven át használt folyamatok felelevenítése által készülnek. Az elv hasonló, mint Déd apáink és az ő Déd apáik idejében: fában-fűben orvosság, csak akkor még nem hívták bionak, hisz a szennyeződés és méreganyagok mértéke nagyon alacsony vagy ismeretlen volt. És talán még elődeink is bölcsebbek voltak, nem rohantak, nem kerestek gyors, olcsó megoldásokat mindenre. Még tudták, hogy mindennek meg kell adni, ami jár. Nem lehet kihagyni folyamatokat, munkát spórolni vegyi anyagokkal, mert annak következménye van. Ezek a következmények mára már általánossá váltak. Szinte nincs ember, aki ne küzdene valamilyen allergiával vagy az oly' divatossá vált "auto immun" betegségek egyikével, de sajnos itt a felsorolás végtelen lehet. Segíthetnek a bio élelmiszerek. Fiatalnak és idősnek egyaránt!

Bio élelmiszerek - Bio termékekA cél a Föld és minden élőlénye saját egyensúlyának a megtartásával, erősítésével olyan táplálék előállítása, ami nekünk, fogyasztóknak is egészséges. Bio élelmiszerekkel bennünk is normalizálódhatnak a természetes folyamatok és ezáltal mi, fogyasztók is jobban tudunk működni. Erősebbek, ellenállóbbak tudunk lenni vagy éppen képesek leszünk az évek óta kínzó bajokon enyhíteni. Bio tisztaságú élelmiszereken felnőtt gyerekeknél a betegségek ritkábbak lehetnek vagy éppen könnyebben leküzdhetőek. Persze, ezt nem könnyű bizonyítani, hisz nem fogunk visszamenni az időben és újra megpróbálni csak most kevésbé egészségesen. De ha elfelejtjük, amit a nagyokosok mondanak és józan ésszel, magunkban végig gondoljuk a folyamatokat: Még az is lehet, hogy igaz!

Tulajdonképpen a bio gazdaságokban termelt, tenyésztett alapanyagokból készült termékek fogyasztásával minden szinten erősíthetjük önmagunkat: tisztább, jobban működő szervezet és egy tisztább, jobb környezet a végeredmény.Kapcsolódó BIO támájú oldalaink

Reform élelmiszerek | Bio étrendkiegészítők | Gluténmentes élelmiszerek | Bio webáruház | Bio termékek | Bio és natúr tisztítószerek | Bio illóolajok | Bio vitaminok | Bio élelmiszerek | Biokozmetikumok

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png