Finom szemcsés, rózsaszínű. Vegyileg nem tisztítják, nem fehérítik, adalékanyagokat nem tartalmaz. Természetes formájában kerül forgalomba, így joggal nevezhetik a világ legtermészetesebb és legegészségesebb sójának.
97-98%-ban NaCl (nátrium-klorid), emellett 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, ezért ajánlott a főzés végén sózni az ételt, hogy ezek az értékes anyagok ne vesszenek el.
A bioenergetikusok kedvelt eszköze a himalája sókristály, sólámpa. A sószobák, sóbarlangok számos betegség esetén (asztma, allergia, légúti gyulladásos betegségek, ekcéma, pikkelysömör, fokozott stressz, depresszió, hiperaktivitás, krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreg-gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, középfülgyulladás, hangszálgyulladás) javallottak, de otthon is inhalálhatunk forró, himalája sós vízzel.
A só (ahogyan a víz is) alapja minden életnek a földön. Azonban a hagyományos konyhasó kifejezetten káros egészségünkre, mert kémiai úton eltávolítanak belőle minden hasznos ásványi anyagot, majd néhányat (mint pl. a jód vagy a fluor) mesterségesen hozzáadják. Tartalmaz ezen kívül számos adalékanyagot, mint pl. tapadásgátlót. Ezért nagyon fontos, hogy jó minőségű sót használjunk ételeink ízesítésére!
Azonban semmilyen sóból, így a himalája sóból sem szabad túl sokat fogyasztani! Az emberi szervezet számára szükséges napi só mennyiség 0,2 gramm, ezzel szemben átlagosan kb. 12-20 grammot fogyasztunk. Ez megterheli a vesénket és vizet köt meg, mely számos betegséghez vezethet. Figyeljünk oda a mértékletes sófogyasztásra!
Származási hely: Pakisztán
Kiszerelés: 1000 g