MOSÓ MAMI SAPOS MOSÓDIÓ 500g

MOSÓ MAMI SAPOS MOSÓDIÓ 500g

A mosódió alapvetően egy gyümölcs, és az ayurvédikus orvoslás használja a magját; nem kell félteni tőle a gyerekeket sem, ha véletlenül hozzányúlnak, mert nem veszélyes. Lényege a héjában rejlő növényi szappan, ami mosáskor kioldódik, tisztít, és ha mosódió héjat használunk, ez a szappan mosásról mosásra, kb. 3 adagban oldódik ki. Tehát egy adag mosódió kb. 3 mosásra elég, de ez függ a víz keménységétől is.

Mennyi mosódiót tegyél egy vászonzsákba?

  • Lágy víz esetén: 40 fokon kb. 6-8 fél dióhéj (2-3-szor felhasználhatod)

  • Kemény víz esetén: 40 fokon kb. 8-10 fél dióhéj (2-3-szor felhasználhatod)

  • Lágy víz esetén: 60-90 fokon kb. 4 fél dióhéj (1-2-szer felhasználhatod)

  • Kemény víz esetén: 60-90 fokon kb. 5-6 fél dióhéj (1-2-szer felhasználhatod)

Egy adag "első mosásos" dió felveszi a versenyt sok mosóporral önmagában is, de természetesen nem csodaszer: foltokat, erős zsíros szennyeződést nem távolít el (ezért jó mellé a mosószóda), fehér ruháknál pedig valamiféle fehérítő adalékot kíván (pl. szódabikarbóna). Makacs foltoknál áztasd be fél órára mosószódás, vagy (fehér ruhák esetén) szódabikarbónás vízbe a ruhákat, majd utána mosd ki mosódióval, mosógépben.

A mosódió héj előnyei:

- Nagyon gazdaságos: 500 gr kb. 100 mosásra elegendő. A "rongyos" héjakból gyakran még főzhető egy kis mosógél is.

- 100% vegán, bőrbarát.

- Hatékony: csupán foltok, extra koszos ruhák és hófehér ruhák mosásánál igényel kiegészítőt.

- Mindenféle textíliához használható, mivel a növényi szaponin más, mint pl. egy hagyományos mosószappan lúgossága. Jól mosható vele selyem, gyapjú is. És ezért ha sampont készítünk belőle, nem kell ecetes öblítés se hozzá.

- A mosódió nemcsak használatkor, de használat után is környezetbarát: komposztálható vagy szárazon gyújtosnak is jó.

- Előállítása és szállítása etikus és öko: nem használnak vegyszereket a termesztéséhez, mert a szaponin tartalma riasztja a kártevőket, ezért szükségtelen permetezni. Kézi erővel törik fel a héjakat. Szállításkor pedig egy konténerbe minimum 8000 kg mosódió fér, ami 16 000 háztartás fél éves mosó- és tisztítószer adagját fedezi. Ha mindez teherautón érkezne, a levegőt sokszorosan szennyeznénk.

Sok bőrproblémával  (pl. ekcéma) küzdő családnak nyújtott már segítséget!

EGÉSZSÉG & ÖKO SZEMPONTOK:
- a mosódió termése megújuló, fenntartható és gazdaságosan szállítható valamint 100% felhasználható a gyógyszeripartól a mezőgazdaságig.
- nem irritálja a bőrt és a nyálkahártyát, hiszen ez egy gyengéd nem ionos tenzid, kifejezetten javasolt érzékeny bőrűeknek.
- a növényi saponin (ami nem egyenlő a szappan-nal) jól működik kemény víz esetén is, és nem képez csapadékot  a bőrön, vagy  a ruhán, ezért  a textília puha marad, afféle "föld" illattal és a színek is megőrzik élénkségüket.
- a kémiában ismeretes a "hasonló a hasonlóval" elve, ezért a mosódió kivonata kulcs szerepet játszik a mosható,valóban pamutból készült pelusok esetén. A hagyományos mosóporok és szappanok eléggé agresszív anionos tenzidek, és egy idő után hajlamosak a textíliát is roncsolni.
- a mosódió kivonata nem csak mosáshoz, de takarításhoz is remek választás és nagyon könnyen otthon is előállítható néhány száz forintból.

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
  • Gyártó: Mosómami
  • Termék kód: 5999884457077
  • Elérhetőség: Raktáron
  • 1.646 Ft
  • Nettó ár: 1.296 Ft
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png