Képzeljünk el egy takarítónőt, amint beküldjük az emésztő traktusba egy porszívóval. Körülbelül így viselkednek a babfélék csírái bennünk. Magukba szívják a mérgeket és bélben lévő parazitákat. Valóban tartalmaznak olyan enzimeket, amelyek akadályozzák a fehérjék lebontását. Szép nevükön, tripszin inhibitorok. A szélgörcs az emberi faj csapása. Az USA-ban felfedezték, hogy az összetett cukrok egy csoportja, az ún. oligoszacharidok indítják be a fő gázalkotók képződését. A tudósok megtalálták a módját annak, hogyan kerülhetjük el az ilyen gázvegyületek képződését. Találtak egy vegyületet, mely a babot jó viselkedésre készteti : "nem úgy, hogy megemésztjük, hanem úgy, hogy csíráztatjuk. Mikor a bab csírázik, kiválaszt egy enzimet, a glastozidázt, mely lebontja a cukrokat, és így megelőzhető az egészségtelen gázképződés és szélgörcs. A babfélék jók a szívnek. Kitisztítják a vérből a rossz koleszterint. Inzulinszabályzók. Érdemes cukorbetegeknek fogyasztani. Van bennük egy enzim, a proteáz. Ezek az enzimek meg tudják előzni a egészséges sejtek rákos sejtekké alakulását. Tehát nagy szerepük van a prevenciónál. Rendkívül sok a vastartalma a lencsecsírának (vérképzés). Magas a rosttartalmuk. Segíti a bélmozgást. Az egész szervezetben segítik a kollagén termelődést., hasonlóan a repcecsírához.
Képzeljünk el egy takarítónőt, amint beküldjük az emésztő traktusba egy porszívóval. Körülbelül így viselkednek a babfélék csírái bennünk. Tovább a termékleíráshoz