Blnce breakfast lenmag crunchy 250g
Klikk a galériához
Különleges, egyedi technológiával gyártott, csíráztatott, ropogós bio lenmagok, kíméletes eljárással, alacsony hőmérsékleten (42C alatt) szárítva, bio almaszirup hozzáadása mellett. A termékhez a gyártás során szerves kötésű nyomelemek (szelén, cink, réz) és bifidobaktériumok kerülnek. Omega-3 zsírsavakban, fehérjében és élelmi rostban gazdag, B1 vitamin forrás.
A speciális, csíráztatáskor aktiválódó enzimeknek köszönhetően a lenmagot körülvevő emészthetetlen nyálkaburok lebomlik, eközben az emberi szervezet számára hasznos arabinoxylan-oligoszacharidok szabadulnak fel. A lenmagban található tápanyagok és vitaminok, a mag csíráztatott állapotában, sokkal könnyebben felhasználhatóvá válnak a szervezet számára, mint a nyugalmi állapotban lévő mag fogyasztása esetében.
Az alfa-linolénsav (ALA), mint omega-3 zsírsav, hozzájárul a vér megfelelő koleszterinszintjének fenntartásához. Pozitív hatások érhetők el napi 2 g ALA (12 g termék) rendszeres bevitelét követően. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be számos biológiai folyamat során. A természetes szelén, cink, és réztartalom támogatják immunrendszerünk megfelelő működését. A cink és réz megvédi a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól. A termék a csíráztatott lenmagokban található értékes lignánt, ásványi anyagokat (foszfor, kalcium, magnézium, vas, mangán), ballasztanyagokat, arabinoxylan-oligoszaharidokat, E-, C-, B-vitaminokat és emésztést segítő enzimeket tartalmaz, ezen felül hozzáadott szerves kötésű nyomelemeket (szelén, cink, réz) hordoz (speciális élesztők révén).