A Himalája só hatása – mindenből jeles!

2019-10-09 0 Hozzászólások

A Himalája só használata már hazánkban is elterjedt. A valóban a Himalája-hegység üledékes rétegei között összegyűlt sókristályok rózsaszín árnyalata azonnal feltűnik, hiszen nem a tipikus fehér asztali sóhoz hasonlít. Olyan mértékben más, hogy az alap nátrium-kloridon kívül még más hasznos ásványi anyagok is megtalálhatók benne. Cikkünkből kiderül, milyen a Himalája só hatása az emberre külsőleg, belsőleg.

A Himalája só hatása összetételének köszönhető

A Himalája só az eredeti módon bányászott só az őstenger kiszáradásakor keletkezett, nagy rönkökben kerül a földfelszínre, amelyeket megmosnak, megszárítanak. A darabok egyik részéből sólámpákat készítenek, míg a nagy tisztaságú só tömböket tovább darabolják, aprítják. 

Mindezekből kifolyólag egy nátrium-kloridban és egyéb, több mint 80 nyomelemben, ásványi anyagban gazdag sót kapunk, ezekből csak párat felsorolva: kalcium, magnézium, bromid, kálium, szulfát és kalcium. Fluorid tartalma is mérhető mennyiségű. Mivel jódban is természetesen gazdag, így a pajzsmirigy betegséggel küzdők számára nem ajánlott a tartós fogyasztása.

A Himalája só hatásai belsőleg

Ha a Himalája sót belsőlegesen alkalmazzuk, tehát ételt ízesítünk vele, vagy Himalája sós ivókúrát tartunk, az alábbi jótékony hatásaira számíthatunk:

  • szabályozza a vérnyomást
  • javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszerben
  • a sejtek víztartalmát is képes szabályozni
  • támogatja a méregtelenítést, a nehézfémek szervezetből való kiürülését
  • csökkenti, lassítja az öregedési folyamatokat
  • csontszerkezet erősítő hatása is van

A Himalája só hatásai testápolásra használva

A Himalája sót az arcápolásban és testápolásban is felfedezték a só tisztító, méregtelenítő és fertőtlenítő képessége miatt, így ajánlott a zsíros és pattanásokkal teli arcbőrre, mivel szabályozza a túlzott faggyú termelést és serkenti az arcbőr vérkeringését is. Mélytisztító hatásával szinte kipucolja a pórusokból a szennyeződéseket.

A Himalája só nem feltétlenül kerülendő száraz bőr esetén, mivel képes a bőr vízháztartását szabályozni. Simává, puhává teszi a bőrt, megakadályozza a ráncokat, és lassítja a bőr öregedési folyamatait. Durva, kristályos szerkezete lehetővé teszi, hogy arc- és testradírként is használatba vegyük a rózsaszín kristályokat. A cellulitos, narancsbőrrel redőzött bőrt is feszesíti és kisimítja, így egyenletesebb, teltebb bőrfelületet eredményez. Hatásos bőrbetegségekre is, mint pl. az  ekcéma vagy a pikkelysömör.  

Hasznos receptek Himalája só felhasználásával

  • Sóoldatos toroköblögetés – 2-3 nap alatt megszünteti a torokfájást, mivel megakadályozza a felső légúti betegségeket okozó baktériumok és vírusok elszaporodását. Segít a szájüregben az egészséges pH szint helyreállításában. A gargalizáláshoz 100 ml vízhez adjunk 2,6 gramm Himalája sót. Ha ezt az oldatot túl erősnek érzed, hígítható, de itt az a legelőnyösebb, ha minél töményebb a sótartalom. Naponta minimum kétszer ajánlott alkalmazni.
     
  • Sós borogatás: a Himalája sóval készült hideg vagy meleg borogatás fájdalomcsillapító hatással bír ízületi és reumatikus jellegű fájdalmak esetén. Egyszerűen végy egy Himalája sós oldattal átitatott ruhadarabot, és tekerd a fájdalmas végtagra, testrészre. Naponta többször is kezelheted a fájdalmat.
     
  • Pakolás meleg Himalája sóval: Ha megfáztál, és a gyulladás átterjedt az arc- vagy homloküregedbe, vagy fülfájást érzel, készíts meleg pakolást: egy nagy adag Himalája sókristályból készült granulátumot tölts egy textilből készült zacskóba, és melegítsd meg a mikróban pár perc alatt. Az átmelegedett sós tasakot helyezd közvetlenül a fájós helyre, az arcodra, homlokodra vagy a füledre. A jóleső meleg segít feloldani az összegyűlt folyadékot, és elindítja a kiürülési, gyógyulási folyamatokat.

A Himalája só tehát az egyik leggyógyítóbb ásványi anyag, webáruházunkban is széles termékválasztékot találsz!

Szólj hozzá

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png