Fontos a kollagénpótlás!

Szerző szaboferenc 2019-04-10 0 Hozzászólások

Fontos a kollagénpótlás az ízületeink, csontjaink és bőrünk egészségéért

 

A kollagén egy rostos fehérje, mely kitölti a sejtjeink közötti tereket, és többek között a porcaink, csontjaink és kötőszövetünk egyik fontos alkotóeleme is. Testünkben 25 féle kollagénrost található és nagyjából 25 éves korunkig folyamatosan, a megfelelő ütemben termelődik a szervezetünkben.

A kollagén „megolajozza” az ízületeinket, erőssé teszi a csontjainkat, feszessé a testünket és üdévé az arcbőrünket. Valahol 25 éves korunk környékén azonban a szervezetünk elkezd évente 1%-nyi kollagént veszíteni. Ez évekig nem jelent problémát, de ennek hatására idővel megjelennek az apróbb szarkalábak, a kisebb-nagyobb ráncok, a bőrünk veszít feszességéből, az ízületeink pedig a rugalmasságukból.

A folyamat megállíthatatlan. Sokáig a szépészeti beavatkozások jelentettek valamiféle megoldást a bőr megereszkedésére, illetve a ráncok ellen. Bár ezek, azon túl, hogy rendkívül magas költséggel járnak, nem feltétlenül előnyösek is. A testünk kollagénállománya, a beavatkozások ellenére is folyamatosan csökkenni fog, amivel kialakul egy ördögi kör.

A valódi megoldás: a kollagéntermelődés serkentése, illetve a célzott kollagénpótlás. A kollagénbevitel hatására simulhatnak a ráncok, feszesedhet a bőr és javulás állhat be az idők során kisebb-nagyobb mértékben elhasználódott ízületek állapotában is.

Kollagénpótlásra, illetve a kollagénvesztés okozta problémák megelőzésére kiváló alternatívát kínál például: a kettős hatású BioCo Hialuronsav+kollagén kapszula, mely megtalálhat a Biogo webáruház egyre bővülő kínálatában is.

 

Írta: Kis Szilvia

 

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png