Az útifűmaghéjjal elkerülhetjük az emésztési problémákat!

2019-04-05 0 Hozzászólások

Az útifűmaghéjjal elkerülhetjük az emésztési problémákat

 

Az útifűmaghéj fogyasztása egyre szélesebb körben terjed a világon és hazánkban is, köszönhetően kiváló méregtelenítő és emésztési problémákat enyhítő tulajdonságainak.

A bolhamag útifű (P. psyllium) nevű növény magja és héja természetes hashajtóként funkcionál. Hozzánk, fogyasztókhoz leginkább a maghéj jut el, mely magas rosttartalma miatt serkenti a bélmozgást és hatékonyan támogatja a bélrendszer tisztító folyamatait. Az útifű maghéj (azaz a korpa) rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott olyan emésztőszervrendszeri problémák setén, mint pl. az IBS (irritábilis bélszindróma), székrekedés, epekövesség, epehólyag gyulladás, illetve az egészséges életmód részeként, ezek megelőzésére is.

Az emberek többsége – bár nem tud róla – rendelkezik egy vagy több epekővel, melyekről sok esetben csak akkor szereznek tudomást, ha azok egy kiadósabb, nehéz, illetve zsíros étkezés után elakadnak az epevezetékben. Az epekövek ugyanis javarészt koleszterinből állnak.

Az útifűmaghéj fogyasztása nyilván nem oldja meg a több évtizednyi egészségtelen étkezéssel előidézett problémákat, de hatalmas szolgálatot tehet a koleszterincsökkentő tulajdonsága miatt az emésztőrendszerünkben. Nyálkás textúrája alkalmassá teszi a bélbe jutó koleszterin (és nem mellesleg, a különböző méreganyagok, továbbá a cukor) megkötésére is. Ha tudatosan beépítjük étrendünkbe, biztosak lehetünk abban, hogy a számunkra káros anyagok az emésztési folyamatok végén távoznak a szervezetünkből.

Az útifűmaghéj áldásos kolesztrincsökkentő hatása a szív- és érrendszert is hatékonyan óvhatja, továbbá társunk lehet a fogyókúrában és a cukorbetegség elleni küzdelemben is. A magas rostbevitel ugyanis, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet és nem is engedi hirtelen leesni.

 

Böngésszen a szuperegészséges bolhamag útifűves termékeink között a Biogo webáruház kínálatában!

 

Írt: Kis Szilvia

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png