Babaápolás

Mit is jelent a bio babaápolás?


A babaápolás már a születés ...

Babaápolás

Mit is jelent a bio babaápolás?


A babaápolás már a születés pillanatában megkezdődik. A gyerekek kilenc hónapon keresztül melegben és biztonságban voltak, ott kuporogtak az anyuka hasában, és nem kellett azzal foglalkozniuk, hogy kiszárad-e a bőrük. Amikor az újszülött meglátja a nagyvilágot, akkor a bőre igazán selymes és nagyon puha, azonban ebben a korban főleg sebezhető. Javasolják, hogy az első héten nem kell mindennap a fürdető felé venni az utat, hanem elég háromszor vagy négyszer teljesen lemosni a babát, azonban ettől függetlenül mindig kell a bőrápolással foglalkozni.


Egy átlagos embernek a bőre sokkal vastagabb, mint az újszülöttekké, vagy a kisbabáké, így rengeteg dolgot kibír. Nem számít, hogy milyen fajta krémet teszünk rá, addig, amíg az természetes. Ezzel szemben a kisbabáknak nagyon vékony a bőrük, és a hidratáltságából is gyorsan veszít, ha nem figyelünk eléggé. Ráadásul a pelenkahordás arra vezet, hogy többször fog érintkezni a vizeletével és a székletével is, ami pirosodáshoz, csípésekhez, viszketésekhez vezethet. A rossz minőségű pelenka sem jó, ilyenkor is kenőcsre és testápolóra van szükség.


Tanácsok a mindennapokra


A legfontosabb tanács, hogy a babákat a nekik kifejlesztett krémekkel és ápolókkal lássuk el, ne pedig a felnőtteknek szánttal. Fürdetés után ne dörzsöljük őket a kemény felületű törülközővel, hanem egy puha nedvszívó kendőt használjunk. Külön fordítsunk figyelmet a hajlatokra, és ha megvolt a szárítás, akkor használjunk lágy krémet, amitől puha és hidratált lesz. Az sem mindegy, hogy milyen szappant használunk a fürdetéséhez, az is legyen kifejezetten az baba korának tervezve.


Bár az újszülöttek ellazulnak a langyos vízben, mégsem elegendő csak a pancsikálás. Ha az elején nem akarjuk dörzsölni a testüket semmilyen készítménnyel, akkor tehetünk a fürdővízbe olyan termékeket, amik az ő bőrünkre valók, így elkerüljük a kiszáradást és a későbbi irritációkat. Ha köntöst használunk, vagy kendőt, akkor gondoskodjunk róla, hogy meleg legyen, így amikor a babát kivesszük a kádból. nem fog fázni, azonnal bugyoláljuk be a langyos és puha anyaggal. Amikor a játékosabb fürdetés következik, mert már nagyobbak kicsi, akkor a természetes szappan habjától sem fog kipirosodni a szeme, és még az állatkáival is tud játszani.


Bio babaápolás


A babaápoláshoz használható termékek 


A babáknak ugyanúgy szükségük van a hajápolásra, mint a felnőtteknek, ehhez azonban olyan sampont kell használni, amitől fényes és fésülhető lesz majd a pici haja. Óvatosan masszírozzuk be a fejbőrbe, és figyeljünk arra, hogy ne menjen a szemébe. Este akár olajos vattával is átdörzsölhetjük. A pelenkakiütést rendszeres tisztántartással tudjuk elérni, ami egy újszülöttnél naponta akár nyolcszor is megtörténhet. Óvatosan kell tisztítani a nemi szerveket, amihez lágy popsi törlőt tudunk használni.


Az ápoláshoz használt termékeket érdemes olyan webáruházakban beszerezni, ahol a vásárlás biztonsága mellett minőségi termékeket kapunk. Más anyuka vélemények segíthetnek abban, hogy megfelelően döntsünk. A helyes babaápolás minden anyukának az elsődleges célja, érdemes már a születés előtt beszerezni a kedvenc termékeinket.  


Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2022
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png