Étrendkiegészítők

Mire jók az étrendkiegészítők?


Az étrend kiegészítők feladata, hog...

Mire jók az étrendkiegészítők?


Az étrend kiegészítők feladata, hogy a napi táplálékforrásunkat kiegészítsük, hogy tápanyagokat és más fontos anyagokat juttassanak a szervezetünkbe. Ezt általában kapszula, tabletta, esetleg adagolható por vagy folyadék formájában tudjuk fogyasztani. A helyes étkezés nemcsak nagy erőfeszítéseket igényel, hanem egyre nehezebben tartható az ételeknek a minőségének romlása miatt, amihez hozzájárul, hogy sokan a vegán életmódot választják. A nagyipari húsfeldolgozás kegyetlen körülmények között tartja az állatokat, így a legtöbben lemondanak róluk.


Az étrend kiegészítők egyre népszerűbbek lettek, így egy folyamatosan bővülő kategóriából beszélünk, amit rendszeresen ellenőrizni kell. Étrendkiegészítőből találunk különböző típusokat, és az emberek többsége nincs tisztában a feladatukkal, vagy, hogy milyen fajtát tud szedni. Ha megfelelően tájékozódunk az étrend kiegészítőkről, akkor nemcsak olcsó árakhoz jutunk hozzá, hanem a minőséget is figyelembe vesszük, így nem kell attól félni, hogy a vásárlás negatív hatással lesz az egészségünkre.


Ne higgyünk a reklámoknak!


Egyre több reklámot látunk a tévékben, amelyek arról biztosítanak minket, hogy ehetünk, amit csak szeretnénk, utána egy tabletta beszedésével jól fogjuk magunkat érezni. Ez azonban nem így működik. Mielőtt az étrend kiegészítők fogyasztása mellett döntünk, érdemes elgondolkodni azon, hogy mit tudunk tenni nélkülük természetes lépésekkel. Ha lehetőségünk van jó minőségű zöldségek, gyümölcsök és húsok beszerzésére, akkor az étrendkiegészítő tablettákra sem lesz többé szükségünk. Online rendelés előtt mindig tegyük fel magunknak azt a kérdést, hogy mi a célunk a beszedésével.

Ha mégis az étrend kiegészítők fogyasztása mellett döntünk, akkor nem elég a véleményeket elolvasni, majd az akciókat kifogva bevásárolni pár darabot. Fontos meggyőződtünk arról, hogy amit szedünk az OÉTI engedélyezett. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet évről évre egyre több étrend kiegészítő a címkéjét és adatlapját kapja meg, amit egyesével leellenőriznek. Értékelik a jogszabályokat, az összetételét, megnézik a potenciális egészségkárosító hatásokat is, majd döntenek a bejelentéséről vagy az elutasításáról.

Étrendkiegészítők

A megbízható forrás fontossága


Ha nem megbízható forrásokból tájékozódunk, olyan étrend kiegészítőkhöz jutunk, amelyek nincsenek engedélyezve, és csak kárt teszünk magukban. Amikor egy weboldal nem letisztult formájú, nem találunk megbízható forrásmegjelöléseket, és étrend kiegészítőket kínálnak baráti árakon, akkor elkezdhetünk gyanakodni. Figyeljünk azonban, mert ugyanez megtörténhet a nagyobb márkák neve alatt is, akár véletlenül is becsúszhat egy olyan szer, ami nem jutott át az OÉTI szűrőjén.


Miután megtaláltuk a számunkra megbízható weboldalt, válasszunk olyan kiegészítők között, amik az ásványi anyagokat pótolják, esetleg az aminosavakat. Léteznek olyanok, amik az agyműködést serkenti, készült a hölgyeknek és a fogyókúra segítésére is. Választhatunk olyat, ami a szív és érrendszer működését javítja, vagy amiben csak vitaminok és ásványi anyagok találhatók. Hogyha arra lenne szükségünk, az enzimek is megtalálhatóak a legtöbb étrendkiegészítőben, úgyhogy kedvünkre válogathatunk a pozitív élettani hatással rendelkező termékek közül.


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png