Bőr, köröm, haj

Hódítanak a szépségvitaminok, de tényleg használnak is?


Mutat:
Rendezés:

Catalase őszülés elleni kapszula 30 db

A Catalase kapszula egyedülálló megoldást kínál az őszüléssel szemben, ugyanis ez nem festék, ami cs..

6.270 Ft
Nettó ár: 4.937 Ft

Gal sertéskollagén peptidek 300 g

A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkb..

3.884 Ft
Nettó ár: 3.058 Ft
Bőr, köröm, haj

Hódítanak a szépségvitaminok, de tényleg használnak is?


Ma már nem csak az immunrendszer erősítésére lehet vitamint kapni, hanem már a bőr, köröm, haj étrendkiegészítők is egyre jobban elterjednek. De tényleg használnak is? Napi egy tabletta beszedésével valóban fényesebb lesz a hajunk, erősebb a körmünk, és bársonyosabb a bőrünk? A szépségvitaminok egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, és olcsó vagy épp drága áron szerezhetők be a patikákon át a webáruházakig, és már egy-két hónapos kúrával szebb lehet a hajunk, a bőrünk vagy a körmünk.

A vélemények nagyon megosztóak, hiszen annyi féle termék van, számos hatóanyag és ásványi anyag tartalom, ráadásul nem is mindegyiknek van bizonyítottan öregedés gátló vagy szépítő hatása. A kozmetikusok többsége sem ajánlja ezeknek a szedését, persze sokakban felmerül a kérdés, hogy miért nem? Valóban igazuk van, vagy csak a konkurenciától tartanak? Az igazság valahol a kettő között keresendő. Mielőtt nekiállnánk egy belső szépségkúrának, érdemes tudnunk, hogy milyen tápanyagokra is van szükség, és hogy ami jól hangzik a készítmények dobozain, az valóban hatásos-e. 

Kreatin és kollagén tények és tévhitek


Nagyon sok készítmény oldalán tüntetik fel, hogy nagy mennyiségben tartalmaz kreatint vagy kollagént. Mielőtt nagy lelkesen ipari mennyiségeket rendelünk belőlük, jó ha tudjuk, mi fán teremnek, és hogy tényleg szükségünk van-e rájuk. A keratin egy strukturális fehérje, és azért ilyen népszerű hatóanyag a szépségvitaminok tekintetében, mert a haj közel 90%-a ebből áll, de a bőrünk és körmünk is jelentős mértékben tartalmazza. A szervezetünk ezt a fehérjét önmaga képes előállítani, emellett azt is jó, ha tudjuk, hogy a lenyelt kreatint a gyomor nem tudja megemészteni, így nem igazán hatásos. 

A kollagén a sima és bársonyos bőrről gondoskodik, a kreatinhoz hasonlóan a szervezetben természetes módon fordul elő. Ahogy idősödünk, csökken a termelése, és ez okozza a ráncokat. Kutatások bizonyították, hogy akik két hónapon át napi háromkanálnyi kollagénport szedtek, igazolhatóan bársonyosabb lett a bőrük, vagyis a kollagén tényleg hatásos. Ugyanakkor jó, ha tudjuk, hogy a kollagén nem csak a bőrünknek tesz jót, hanem az ereknek, a májnak és az agyműködésnek is. Mivel a kollagén a szervezetbe jutva aminosavakra bomlik le, így a szervezet dönt hová juttatja, és nem biztos, hogy pont a bőrünk fogja kapni. Ettől függetlenül érdemes szedni.

Bőr, köröm, haj

Amire tényleg szüksége van az egészséges bőrnek és hajnak


A biotin körül is sok a tévhit, mégpedig, hogy fiatalító, öregedés gátló hatása van. A biotin valójában B7-/ H-vitamin, vízben oldódik, és a hiánya valóban hajhulláshoz, ekcémához és töredezett körmökhöz vezet. Mivel nélkülözhetetlen szerepet játszik a sejtek zsír és aminosav anyagcseréjében, és az egészséges haj, bőr, köröm megőrzésében is fontos, a szépségvitaminok is tartalmazzák. Természetesen szükség is van rá, és a szedése valóban javasolt, ugyanakkor vízben oldódó vitamin lévén a szervezet csak annyit vesz fel belőle, amennyire szüksége van, azért a többlet mennyiség kiürül, és nem lesz fiatalító hatása. 

Emellett számos bőr, köröm és haj étrendkiegészítő tartalmaz a biotinon túl C és A-vitamint, szelént, omega 3 és 6 zsírsavakat és cinket, amik valóban fontosak a szervezetünk számára, és a szépségünk megőrzésében is. Ha szépségvitamint választunk, olyat keressünk, amik tartalmazzák ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat. Számos termék közül választhatunk, online is rendelhetünk, sőt ha a webáruházból rendelünk a vásárlói véleményeket is elolvashatjuk, így el tudjuk dönteni, hogy a termék mennyire hatásos. A szépségvitaminok között is vannak olyan bőr, köröm, haj étrendkiegészítők, amelyek valóban hasznosak. 

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png