Gyermek étrendkiegészítők

Milyen egy jó gyerekvitamin?


Mutat:
Rendezés:

Bio alce nero pisztráng-zöldség pástétom babáknak 2x80g

BIO ALCE NERO PISZTRÁNG-ZÖLDSÉG PÁSTÉTOM BABÁKNAK 2X80GÖsszetevők: ellenőrzött ökológiai gazdálkodás..

1.609 Ft
Nettó ár: 1.267 Ft
Gyermek étrendkiegészítők

Milyen egy jó gyerekvitamin?


Ahogy egy gyerkőc elkezd közösségbe járni, a szülők többsége rögtön rohan a legközelebbi patikába vagy drogériába, és keres egy jó gyermek étrendkiegészítőt vagy vitamint. De tényleg szükség is van rá? Hiszen a megfelelő táplálkozással is be lehet vinni a kellő vitaminmennyiséget, és erősíteni az immunrendszert. Ez valóban így is van, de a gyerekek estében ez nem annyira egyszerű, mint ahogy hangzik. A legtöbb gyerek igenis válogatós, és nem eszik meg csak úgy akármit, amit elé teszünk, és számukra az sem kifejezetten vonzó érv, hogy tele van vitaminnal, és egészséges. 


Ilyenkor nincs mit tenni, muszáj valahogy a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat pótolni a fejlődésben lévő szervezetek számára is. Ebben számos étrendkiegészítő lehet a segítségünkre, amiket kifejezetten gyerekek számára gyártanak. A patikához sem kell ragaszkodunk, hiszen webáruházon keresztül is be lehet szerezni a olcsó árakon a kiszemelt terméket. De melyiket válasszuk, hiszen olyan széles a termékpaletta? Kinek a véleményére adjunk? Más anyukákéra, orvoséra, vagy csak kapjuk le a legelsőt, amit meglátunk?


Milyen vitaminra van szüksége a gyerkőcünknek?


Csecsemő korban a gyerkőcök az anyatejjel vagy a tápszerrel kellő mennyiségű vitamint tudnak magukhoz venni, amire a szervezetüknek szüksége van. Egy éves kortól azonban már érdemes figyelni a vitamin bevitelre, és ha a gyerkőc a mindennapi táplálkozás során nem jut ezekhez hozzá, mindenképp pótolni kell. A C-vitaminnak az immunrendszer helyes működésben van fontos szerepe, a D-vitamin a kalciummal együtt pedig a csontokért felel. Emellett a jód, az A-vitamin, illetve a vas az, aminek a megfelelő bevitelére mindenképp oda kell figyelnünk. 


Három éves kor felett hat éves korig tovább nő a vitamin szükséglete a szervezetnek. Az orvosok a zöldségfogyasztást szokták javasolni, amivel biztosítani lehetne a megfelelő tápanyagbevitelt, de sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy lényegesen kevesebbet fogyasztanak ebből a gyerekek, mint amit kellene korosztálytól függetlenül. A C-vitamin, a kalcium, a jód és vas megfelelő pótlása minden életkorban rendkívül fontos. 


GYERMEK ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK


Hogyan és mennyi vitamint szedjen a gyerek?


Mivel annyiféle vitaminra van szüksége a fejlődő szervezetnek, érdemes multivitamint vásárolni, és nem egyesével mindegyiket, mert szülő legyen a talpán, aki minden nap bele tud diktálni a gyerkőceibe nyolc-tíz féle különböző pirulát. Napi egy-két szem multivitamin fedezi a gyerekek vitamin és ásványi anyag szükségletét. Természetesen arra figyeljünk, hogy a gyermekünk korának megfelelő készítményt vegyünk, hiszen a vitaminszükséglet életkoronként változó. Más mennyiségre van szüksége egy kamasznak, mint mondjuk egy ovisnak. 


Az is érdekes kérdés, hogy milyen formában adjuk a vitamint a gyerkőcöknek, hiszen ebből is többféle van: gumivitamin, rágótabletta vagy szirup. Egyrészt mindig olyat kapjon, amit életkorából adódóan le tud nyelni, vagyis egy babának ne a rágótablettával kezdjük. A másik fontos szempont, hogy olyan vitamint adjuk neki, amit örömmel és nem fanyalogva eszik meg. Egyedül a D-vitamin az, amit nem tudunk biztosítani a gyerkőcök számára a multivitamin fogyasztásával, mert ezt orvos írja fel, és a mennyiségét is ő határozza meg. De ezen kívül a gyermek étrend-kiegészítők mind más fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amire egy egészséges szervezetnek és erős immunrendszernek szüksége lehet. 


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png