Fehérjeszeletek

A fehérjeszeletek kényelme


A fehérjeszele...

Fehérjeszeletek

A fehérjeszeletek kényelme


A fehérjeszeletek nemcsak a hétköznapokban, hanem a kondi termekben is egyre nagyobb fontossággal bírnak. Amikor edzeni megyünk, akkor nincs azaz ember, aki ne kortyolgatna valamit az italában, vagy ne enne egy különleges szeletet. Bár nincs feltétlenül szükségünk táplálék kiegészítőkre, hogy elérjük a célunkat, mégis a fehérje az egyik legjobb, amit magunkhoz vehetünk, ha testépítéssel, vagy izomerősítéssel akarunk foglalkozni. Azonban sokan még mindig megkérdőjelezik, hogy ezt inkább a testmozgás előtt, vagy közvetlenül az után érdemes-e elfogyasztani.


Ha izomnövekedésről beszélünk, és az edzés utáni regenerációt akarjuk felturbózni, akkor mindig olyan ételt kell fogyasztanunk, amiben bőven található fehérje, esetleg olyan turmixot, vagy más kiegészítőt, ami ezt pótolja. Azonban figyelembe kell venni azt is, hogy a napi fehérjebevitel elérje a minimális mennyiséget, ugyanis ellenkező esetben hiába veszünk magunkhoz különböző italokat, az izomzatunk csökkenni fog. Úgy lehet kiszámolni a fehérjeszükségletet, hogy az kilóinkat vesszük alapul, és kilónként 1,8 és 2,2 gramm közötti bevitellel számolunk. Egy 60 kg-os hölgy esetében ez nagyjából 120 gramm fehérjét jelent, ami egy csirkemellel egyezik meg.


Edzés előtt vagy után?


Futásnál vagy konditermes edzésnél a testünket mindig stresszhatás éri. Ellenállással dolgozunk, súlyt emelünk, vagy biciklin tekerünk. Ilyenkor az izomzat fejlődik, és a zsírszövetek elégnek. Azonban mindig az a célunk, hogy a már meglévő izmokat megtartsuk, ne pedig elveszítsük. Ezért fontos a fehérje bevitele. Az izmoknak nagy szükségük van rá, mivel enélkül képtelenek regenerálódni. Bár a fehérje az izomlázat nem fogja eltüntetni, azonban a benne levő aminosavak fontosak ahhoz, hogy ne tűnjön el az izmunk.


Az a legjobb, hogyha az edzés előtt pár órával már fehérjét fogyasztunk, ugyanis mire lekerülünk az edzőterembe, az aminosavak már a véráramba vannak, és azonnal megkezdik a munkát. Hamarabb épülnek be az izomba, és az edzést is könnyebben fogjuk kibírni. Fontos figyelembe venni a fehérjék emésztési idejét, nem ugyanolyan az előre elkészített turmix, mint a nagy hús szeletek.


Fehérjeszeletek


A fehérjeszeletek kis helyen is elférnek


Azonban, ha nem szeretnénk teli hassal ugrálni, vagy futni, akkor a fehérje szeletek lesznek a legjobb megoldás számunkra. A vásárlásnál már online webáruház is fordulhatunk, ahol olcsón juthatunk hozzájuk. Ha nem az edzőteremben akarjuk beszerezni ezeket az anyagokat, akkor a rendelést választhatjuk, így olcsóbban jutunk hozzá, és akár egyszerre többet is vehetünk belőle. A honlapoknak hála akciókat is találunk. 


Mielőtt vásárolunk, biztosítsuk magunkat afelől, hogy minőségi terméket veszünk és, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét tartalmaz egy-egy szelet. Lehet, hogy egy olcsóbb terméket találunk, azonban kevesebb mg fehérje van benne, így a hatás sem ugyanolyan lesz. Ha biztosra akarunk menni, akkor kérdezzük meg az edzőtől, vagy azoktól, akik már régóta használják őket. Ezután olvashatunk véleményeket, vagy kérhetjük más segítséget is, hogy a lehető legjobb fehérjeszeleket tudjuk kiválasztani. 


Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2022
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png