Dydex méhpempős krémméz 400g

Elfogyott Vásároljon Dydex méhpempős krémméz 400g terméket - 3.992 Ft-ért

DYDEX MÉHPEMPŐS KRÉMMÉZ: A tiszta méhpempő csak hűtve tárolható, ezért tartósítás céljából, hogy a teljes hatóanyag összetevőit megőrizzük az egyik legjobb módszer, és egyben a legősibb eljárás is, a mézben való tartósítás. A mézzel való egyesítést követően, azok is bátran fogyaszthatják a méhpempőt, akik ezidáig az íze végett nem tudták. Az 5%-os méhpempő tartalom miatt a méhpempő íze szinte alig érződik. Ráadásul a mézet a krémesítési eljárás kapcsán, egy új dimenzióban ismerhetjünk meg, hazánkban még nem annyira elterjedt krémméz formájában, melyet krémes, bársonyos állaga miatt, ki egyszer megkóstolja, az megszereti. A krémméz a nyugati országokban roppant elterjedt termék, mely a méz minőségéről is tanúskodik, ez egyben sokak számára védjegye az igazi méznek. A méz kristályosodása egy természetes folyamat, melyet főként a méz glükóz tartalma befolyásol. Vannak mézfajták, melyek kis arányban tartalmaznak glükózt, mint pl. a tiszta akácméz, így ezáltal csak nagyon lassan, akár több év alatt kristályosodnak ki. A repcemézben viszont glükóz- fruktóz arány, döntő többségben a glükóz oldalára billen, így nagyon gyorsan a begyűjtést követően kb. egy hét alatt kristályosodik ki, azaz keményre köt. Amennyiben a krémmézet meleg vízben hőn tartva visszaolvasszuk, visszanyeri szokásos állagát. Krémmézként viszont, egy könnyen kezelhető, nem csöpögős mézet kapunk. A krémesítés másik célja, hogy az eltérő fajsúlyú méhpempő ne tudjon különválni, azaz felúszni a méz tetejére. Hogyan is készítjük a krémmézet? A frissen pergetett mézet, rögtön finom szűrőn keresztül átszűrjük, vagy a korábban gyűjtött mézet 45°C hőmérsékleten kiolvasztjuk, majd finomszűrjük. Ezt követően egy tartályos keverőgépbe tesszük az alapmézet (mely akácméz és napraforgóméz keveréke), majd az oltómézet, melyhez krémesített repcemézet használunk 10-20%-os mennyiségben, illetve a tiszta friss méhpempőt, állandó 14°C hőmérsékleten szakaszos üzemben kb. 5 napig keverjük. Ez alatt a méz természetes úton kristályosodik, a keletkező kristályszemcséket a szakaszos keverés szétzúzza és bársonyos állagú lesz. Végül üvegekbe töltjük. Tájékoztató a termékhez: Napi adagolása 2×1 evőkanál, mely kb. 2×10g mennyiséget tartalmaz, ezáltal az így adagolt méhpempő 2×0,5 gramm mennyiség lesz. A napi adag 2×2 evőkanálra is növelhető, ezáltal a szokásos napi adag méhpempőt, azaz 2×1 grammot fogunk elfogyasztani. A terméket fénytől, nedvességtől, levegőtől óvjuk, tárolhatjuk szobahőmérsékleten is, de akár hűtőszekrényben is. Minőségét ekkor min. 1 év időtartamig megőrzi. A termék, csak természetes összetevőket tartalmaz, színezéktől, ízfokozóktól, tartósítószerektől és egyéb adalékanyagoktól mentes.

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
  • Gyártó: Dydex
  • Szállítási idő: 2-5 munkanap külső raktárról
  • Termék kód: 8582007110668
  • B26517
  • Elérhetőség:
  • DYDEX MÉHPEMPŐS KRÉMMÉZ: A tiszta méhpempő csak hűtve tárolható, ezért tartósítás céljából, hogy a teljes hatóanyag összetevőit megőrizzük az egyik legjobb módszer, és egyben a legősibb eljárás is, a mézben való tartósítás. A mézzel való egyesítést követően, azok is bátran fogyaszthatják a méhpempőt, akik ezidáig az íze végett nem tudták.
    Tovább a termékleíráshoz

  • 5.263 Ft
  • Nettó ár: 4.144 Ft

Címkék: Dydex méhpempős krémméz 400g, Gyógyhatású- és terápiás készítmények

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png