Hét+ egy fajta összetevő liofilizált mag-héj őrlemény, magas polifenol/flavonoid, resveratrol (növényi antioxidáns) tartalommal.
Készült:
zselatin, vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, fekete cseresznye mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, fekete ribizli mag-héj szárítmány, bodza héj szárítmány, szilva héj szárítmány, alma héj szárítmány, színezék (titán-dioxid) felhasználásával.
Felhasználási javaslat: 2x2 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 3x2-3 kapszula/nap. Bő vízzel lenyelni.
A flavonoidoknak az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében játszott szerepét az utóbbi évek tudományos kutatásai megkérdőjelezhetetlenné teszik. A vizsgálatok kimutatták a flavonoidok szívet és érrendszert védő, immunerősítő, daganatellenes, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, májregeneráló hatását. Egyetemi klinikán végzett állatkísérletek igazolják a terméknek a szív és érrendszer rizikófaktoraira (triglicerid, koleszterin, LDL, HDL), valamint az érszűkületekre és érelmeszesedésre kifejtett eredményes hatását.
A szabadgyökök rendkívül romboló hatásúak. Károsítják sejtjeinket, ami korai öregedéshez vezethet, csökkent immunműködést, gyulladásokat, végül degeneratív megbetegedéseket okoz. A szabadgyökök romboló hatásának csökkentésében a növényi antioxidánsok biológiai tevékenysége óriási jelentőségű, ezek az egészség megőrzésében felbecsülhetetlen értékű szövetségeseink. A kutatások hangsúlyozzák a resveratrol antioxidáns és mutáció ellenes megelőzésben, valamint a daganatok fejlődésének mindhárom szakaszában. A növényi antioxidánsok sejtfiatalítóak, a hagyományos kezelések mellékhatásait csökkentik.
Jelenleg az ország több kórházában, klinikáján is végeznek a Flavin 7-tel kapcsolatos megfigyeléseket.