A hajdina - más néven pohánka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.
Felhasználása: forró vízzel öntse fel és hagyja állni néhány percig.
Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték:1479 kJ / 353 kcal
Zsír:1,74 g
- amelyből telített zsírsavak:0,3 g
Szénhidrát:75,31 g
- amelyből cukor:0,1 g
Fehérje:8,24 g
Só:0,005 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Összetevők: hajdina
A hajdina - más néven pohánka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Tovább a termékleíráshoz