Nyári szezonális termékek

Itt a jó idő? Naptej és napolaj!


A meleg beköszön...

Mutat:
Rendezés:

Aromax szúnyog és kullancsriasztó spray 100ml

A Szúnyog- és kullancsriasztó pumpás aeroszolról bővebben 7 ÓRÁS VÉDELEM A készítmény hatóanyag..

1.863 Ft
Nettó ár: 1.467 Ft

Biorep kullancs-és szúnyogriasztó pumpás 100ml

BIOREP SZÚNYOG ÉS KULLANCSRIASZTÓ PUMPÁS 100MLA Biorep válogatott hatóanyagainak köszönhetően védelm..

1.604 Ft
Nettó ár: 1.263 Ft

Dr.herz illóolaj geránium 10 ml

A geránium más néven rózsamuskátli, könnyed, lágyan rózsás édes illatával enyhíti a szorongást, féle..

2.097 Ft
Nettó ár: 1.652 Ft

Dr.juice hydrogél 50g

A Hydrogél alkalmazása napégés, égési sérülések, rovarcsipés, sebek horzsolások, bőrirritáció, borot..

3.318 Ft
Nettó ár: 2.612 Ft

Dr.kelen f50 natura napspray 150ml

SunSave F50+ napspray – rendkívül erős védelem Az új generációs NaturA napozó spray a zöldkávé kivon..

2.811 Ft
Nettó ár: 2.213 Ft

Dr.kelen napégés gél 150ml

Termék leírása:   DR.KELEN SUN SAVE NAPÉGÉS GÉL 150ML Termék összetétele: Aktív anyagai Aloe Ver..

1.487 Ft
Nettó ár: 1.171 Ft

Dr.kelen stria krém 100 ml

DR.KELEN STRIA KRÉM 100 MLA krém használata segít megelőzni a hízás/fogyás, a várandósság és a hirte..

1.362 Ft
Nettó ár: 1.073 Ft

Dr.kelen sunsave f10 bronz naptej 100ml

Valódi újdonság, flakonba zárt tudomány, hogy akkor is gyorsan barna legyen a napon, ha kevés ideje..

1.510 Ft
Nettó ár: 1.189 Ft

Galaktiv szúnyogriasztó spray pumpás 100ml

Galaktiv szúnyogriasztó spray pumpás 100mlHogyan használjuk a GalaktivBio szúnyogriasztót?A termék a..

1.594 Ft
Nettó ár: 1.255 Ft
Nyári szezonális termékek

Itt a jó idő? Naptej és napolaj!


A meleg beköszöntével egyre gyakrabban lesz szükségünk naptej és napolaj használatára. Amikor megérkezik a nyár, a legtöbben a vízpartra próbálunk visszahúzódni, és megesik, hogy szeretnénk gyorsan elérni a tökéletes csoki barna bőrszínt. Azonban sokan nem figyelnek a káros kockázatokra, például az ultraibolya sugarakra, amik nemcsak a bőr szerkezetét, hanem a sejteket is megtámadják. Ez például leégésként jelentkezhet, de ez csak a rövidtávú hatása.  Évtizedek múlva összeadódhatnak a problémák, és bőrdaganat kialakulásához is vezethet.


Általában óvhatjuk magunkat kalapokkal, napszemüveggel, napernyővel, viszont a ruha alól kilógó bőrfelületet már fényvédővel is védenünk kell. Ezek a krémek olyan ásványi részecskéket tartalmaznak, amik fizikai védelmet nyújtanak úgy, hogy a napsugarakat megtörik és visszaverik. Az organikus összetevőik elnyelik a sugarakat, így védve meg a bőrünket. A naptejnek gyakran ismerjük a faktorszámát, azonban azt sokan nem tudják, hogy a szám és a fényvédő hatás nem mindig egyenesen arányos, csak azt jelöli, hogy az adott termék használatával nagyjából hány órán keresztül lehetünk kint.


Mit mutat a faktorszám? 


Például, ha mi már tíz perc napozás után is le tudunk égni, akkor a 10-es faktor 100 percig véd meg minket. A leggyakrabban a 30-ast szokták használni, miközben a gyerek napteje 50-es is lehet. Általánosságban elmondható, hogy a 20 és 30 közötti faktorszám már elegendő lehet, azonban a nap egyre erősebb, úgyhogy, ha ennél többet választunk, az jó döntés lehet. Ha tudjuk, hogy magas az UV sugárzás, akkor kenjük gyakrabban magunkat..


Leégésre már kevesebb szert tudunk alkalmazni,  ami azonnali enyhülést nyújtana. A napolajakat érdemes időben felvinni, mert utána megbánjuk majd a felelőtlenséget. Sok házi trükk van, ami a napozás utáni enyhíti a tüneteket, ha nem voltunk elég elővigyázatosak, azonban a bőr károsodása akár 5 napig is meg fog látszani, és a színünket még el is veszíthetjük a hámláskor. Gyorsítsuk meg a gyógyulást úgy, hogy langyos és kellemes hűvös vízzel zuhanyozunk. Többször vegyük ezeket a rövid fürdőket, krémezzük a bőrünket aloe verával, és igyunk sok folyadékot.


Nyári szezonális termékek


Naptej és napolaj fontossága


A napozással ma már nem lehet játszani. Ha nem akarunk a jövőben egy komolyabb egészségügyi problémától szenvedni, akkor inkább előzzük meg a bajt. A Déli órákban húzódjunk árnyékba, mivel akkor a legerősebb az UV sugárzás, így sokkal hamarabb fogunk leégni. Bár sok naptej vízállóként van feltüntetve, várjuk meg, amíg a felszívódik a bőrünkön. Ha kijöttünk a vízből, akkor kenjük be magunkat újra. A gyerekekre különösen figyeljünk, hiszen hajlamosak órákig játszani anélkül, hogy a közelünkbe jönnének, így a szülőnek mindig résen kell lennie, és figyelni az egészségükre.


A webáruházak polcain sokkal több termékkel fogunk találkozni, mint a boltokban, és ha az árakat összehasonlítjuk, akkor jól jöhetünk ki a vásárlásból. Olvassunk véleményeket, és próbáljunk olyan bio szereket beszerezni, amik nem károsak a környezetünkre és az egészségünkre sem. A naptej és napolaj használata elengedhetetlen, vegyünk jó fajtát. 


Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png