Egyéb étrendkiegészítők

Miért fontosak az étrend-kiegészítők?


Az elmúlt évtizedekben a táp...

Mutat:
Rendezés:

Air7 kapszula - a tüdő vitaminja 30db

Air 7 vitamin kapszula 30dbHernyógomba kivonatot, koenzim Q10-et, rutint és vitaminokat tartalmazó é..

7.200 Ft
Nettó ár: 5.669 Ft

Arkocaps vitiven vörösszőlő kapszula 45db

Felhasznált rész: levél 290 mg fagyasztva őrölt teljes növényi por kapszulánkéntAz erek csodaszereÉs..

3.051 Ft
Nettó ár: 2.402 Ft

Balzsamkörte lágyzselatin kapszula 100db

Balzsamkörte lágyzselatin kapszula 100dbA balzsamkörte (momordica charantia-keserűdinnye) őshonos kí..

2.237 Ft
Nettó ár: 1.762 Ft

Bioextra orvosi zsálya cseppek 50ml

Adagolása külsőleg: naponta többször 20 cseppet fél pohár vízben feloldani.Adagolása belsőleg: emész..

1.669 Ft
Nettó ár: 1.314 Ft

Biogomba bio ganoderma őrlemény 10g

Összetétele: 100 % bio ganoderma őrlemény, A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik..

2.839 Ft
Nettó ár: 2.236 Ft

Biogomba bio ganoderma őrlemény 20g

Összetétele: 100 % bio ganoderma őrlemény, „A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyi..

5.066 Ft
Nettó ár: 3.989 Ft

Biogomba bio shiitake gomba őrlemény 30g

Összetétele: 100 % bio shiitake gomba őrlemény, A shiitake gombát legalább 2000 éve értékes étkezési..

3.522 Ft
Nettó ár: 2.773 Ft

Biomenü bio chaga gombapor 100g

A kiegyensúlyozott egészségért  A gombában számos olyan molekula található, beleértve a triterp..

3.583 Ft
Nettó ár: 2.822 Ft

Blnce g3-s gyógygombapor keverék süngombával 90 db

Shiitake, pecsétviasz és sün gomba egyedileg összeállított keveréke, magyar termesztésből. A gy..

8.390 Ft
Nettó ár: 6.606 Ft

Calcitrio extra filmtabletta 30db

CALCITRIO EXTRA FILMTABLETTA 30DBkalcium-karbonát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), magn..

2.222 Ft
Nettó ár: 1.749 Ft
Egyéb étrendkiegészítők

Miért fontosak az étrend-kiegészítők?


Az elmúlt évtizedekben a táplálékaink minősége jelentősen megromlott, tápértékük és vitamin tartalmuk elenyésző lett, ezért az egészségünk megőrzésére és a hiányzó tápanyagok pótlására célszerű különböző vitaminokat és egyéb étrendkiegészítőket használni. Laikusként nem mindig könnyű eldönteni, hogy mit szedjünk, és mit ne. Csak azért ne rendeljünk meg egy készítményt, mert akciós áron van, vagy mert a szomszéd is ezt szedi, és az ő véleménye szerint ez a legjobb. A szempont, mindig az egészségünk legyen, és szervezetünk igényeihez igazítsuk a táplálékkiegészítők szedését.


Az étrend-kiegészítő megválasztásában mindig fontos szempont, hogy milyen célból szeretnénk szedni. Minden szervrendszernek megvannak a maga vitaminjai és ásványi anyagai, amik segítségével jobb működést idézhetünk elő vagy egy problémát orvosolhatunk. Ha egy általános immunerősítés a cél, erre is már számos lehetőség kínálkozik. Emellett a sport is fő szempont, ami miatt érdemes lehet étrend-kiegészítővel pótolni a hiányzó vitaminokat és nyomelemeket, és jobb teljesítményre ösztönözni a testünket. A megfelelő táplálékkiegészítőket számos boltban és webáruházban beszerezhetjük, de mindig figyeljünk, hogy minőségi terméket vásároljunk.


Milyen táplálékkiegészítőket válasszunk?


A vitaminok és az egyéb étrendkiegészítők megvásárlása előtt, mindig kérdezzük meg a házi orvosunkat, hogy ő milyen vitamin vagy ásványi anyag szedését javasolja. A szervezete mindenkinek más és más, ahogy az életvitele és a táplálkozási szokásai is. Manapság már az étrendkiegészítők nagyon összetettek. Egyrészt aktív összetevőket, vagyis hatóanyagokat tartalmaznak, melyek a termékleírásban szereplő hatásokért felelnek. De emellett segédanyagokat is tartalmaznak, melyek segíthetik a hatóanyag jobb felszívódását, de az is előfordulhat, hogy az ízét vagy a kinézetét javítják. 


Mindig olyan vitamint vagy egyéb táplálékkiegészítőt válasszunk, amin fel van tüntetve a hatóanyag mennyisége, és a segédanyagok összetétele is. Emellett, jó ha tudjuk, hogy az európai uniós szabványok szerint ezek a termékeke semmilyen módon nem sugallhatják vagy állíthatják, hogy az adott étrendkiegészítő gyógyítja vagy megelőzi a betegségeket. Ha ilyen termékkel találkozunk, inkább ne vegyük meg. Azt is mindig tartsuk szem előtt, hogy csak olyasmit vásároljunk meg, amire ténylegesen szükségünk van, hiszen egy vitamin vagy egyes ásványi anyagok túlzott használatával többet árthatunk, mint használhatunk. 


Egyéb étrendkiegészítők


Hogyan kell szedni az étrendkiegészítőket?


A mindennapi táplálkozás során is viszünk be a szervezetünkben ásványi anyagokat és vitaminokat. Ha mégis az étrend-kiegészítő szedése mellett döntünk, mindenképp tartsunk be pár fontos alapszabályt. Az egyik, hogy azonos hatóanyag-tartalmú készítményből egyidejűleg ne szedjünk többet, csak egyfélét. Ha mégis így döntünk, az adagolást mindenképp vegyük figyelembe, hiszen akár túladagoláshoz is vezessen a jóhiszemű étrendkiegészítő szedése. A gyógyszerek és étrendkiegészítők együttes használata veszélyes lehet, ilyen esetekben akár orvostól, akár gyógyszerésztől is kérhetünk tanácsot. 


Mindig legyünk körültekintőek, kerüljük a pult alól vagy ismeretlen helyről beszerzett csodaszereket, és olyasmit se szedjünk be, aminek esetleg hiányos a címkéje.  Online is számos webáruház kínál minőségi termékeket, ezekből bátran válogathatunk. Ugyanolyan hatóanyagú étrendkiegészítőből találhatunk olcsó és drága fajtát is, érdemes körülnézni, hiszen az árak weboldalanként is eltérhetnek. Egy gondosan megválasztott vitamin, vagy egyéb étrendkiegészítő nagyban hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. 


Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png