Szem

Szem

Vitaminok és ásványi anyagok a szemnek


Manapság már nem csak általános vagy immunerősítő vitamin komplexet tudunk vásárolni az egészségünk megóvása érdekében, hanem speciálisan egy-egy szervünk vagy szervrendszerünk védelmére, ilyenek például a gyomor, a bőr, vagy a szem étrendkiegészítők.  Mint ahogy minden szervnek, a szemnek is megvannak a maga vitaminjai és ásványi anyagai, amivel védeni tudjuk őket. Patikákban, illetve kifejezetten étredkiegészítőkre specializálódott webáruházakban tudjuk beszerezni őket. 


Érdemes kicsit utána járni, hogy hol van éppen akció egy-egy termékre, illetve hol a legolcsóbb, hiszen ugyanannak a készítménynek az ára weboldalanként eltérhet. De mi alapján válasszunk magunknak vitamint? Természetesen kikérhetjük a háziorvos vagy a patikus véleményét arról, hogy mik azok a fontos vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok, amik jót tesznek a szemünknek. Mielőtt étrendkiegészítőt választunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy a megfelelő anyagokat tartalmazza, amik tényleg jótékony hatással vannak a szemünkre. De mik is ezek?


Milyen vitaminokat fontosak a szem egészségének megőrzésében?


Természetesen a kiegyensúlyozott és minőségi táplálkozással is hozzájuthat a szervezetünk a megfelelő tápanyagokhoz, hiszen vannak olyan zöldségek, gyümölcsök, magvak és húsok, amik mind tartalmazzák a megfelelő anyagokat. A szem egészségének megőrzéséhez a répa és a fekete áfonya fogyasztása talán a legjobb, hiszen ezek tele vannak a szükséges vitaminokkal. Ugyanakkor ezekből sem lehet folyamatosan annyit enni, hogy biztosítsuk a megfelelő szintet a szervezetünk számára. De mi is van ezekben, ami jót tesz a szemnek. 


Az répa például a béta-karotin és az A-vitamin miatt olyan fontos. Mindkettő kulcsfontosságú a szem egészségének megőrzésében. Az emberi retinának szüksége van A-vitaminra a megfelelő működéshez, hiszen a hiánya akár vaksághoz is vezethet. Szintén fontos a szem számára a C és E-vitamin. Ezek a vitaminok azon túl, hogy épen tartják az ereket és élesítik a látást, még a káros szabad gyököket is hatástalanítják, amik a szürkehályog kialakulásának egyik fő okai. A C-vitamin emellett számos más szervnek is hasznos. 


szem


Szelén és omega zsírsavak a jó látásért


A zsírsavak hiánya már gyermekkorban károsíthatja a gyerekek látását, és gátolhatja a megfelelő fejlődést. Felnőttek esetében akár látáskárosodást is okoz. Az Omega-3 zsírsavaknak nagy szerepe van a sejtmembránok megfelelő működésében. A látás megfelelő működéséhez elengedhetetlenek ezek a zsírsavak. Hasonlóan fontos a lutein is a szem számára, hiszen a C és E-vitaminhoz hasonlóan a hályogok kialakulásának csökkentésében játszik fontos szerepet, emellett a sárgafolt elváltozásai is lassíthatók vele.


A szelénre ugyan csak kis mennyiségben van szüksége a szemnek, de antioxidáns tartamának köszönhetően elengedhetetlen a jó látás megőrzésében. A megelőzésben van jelentős szerepe, hiszen gátolja a makula degeneráció kialakulását, valamint a szem oxidatív károsodásait is. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok főként kapszulás kiszerelésben kapható étrendkiegészítőkkel juttathatók a szervezetünkben a megfelelő mennyiségben. A szem étrendikiegészítőkből rengeteg féle van, érdemes kicsit utánanézni a hatóanyag tartalomnak, hogy a megfelelő készítményt vásárolhassuk meg.


Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png