Hajápolás

Mi a jó hajápolás titka?


A hajápolás mindig sokat elmond a tulajd...

Mutat:
Rendezés:

Funky farm sampon és fürdető 500ml

Funky farm babafürdető hajra és testre 500ml - paraben mentes - hipoallergén - könnymentes Teg..

1.073 Ft
Nettó ár: 845 Ft

Pedex tetűírtó hajszesz 1000ml

Pedex tetűírtó hajszesz 1000mlA hígítaltlan hajszesz fejtetű és lapostetű elölésére alkalmas. A..

7.578 Ft
Nettó ár: 5.967 Ft
Hajápolás

Mi a jó hajápolás titka?


A hajápolás mindig sokat elmond a tulajdonosáról. Vannak, akik mindennap, vannak, akik kéthetente mossák meg. Emellett külön kell megtárgyalni. hogyha férfiról, hölgyről, vagy éppen gyerekről van szó. Az első és legfontosabb mindig a fejbőrünk kiválasztása. Nem mindegy, hogy milyen sampont használunk, hiszen többféle hajtípussal fogunk találkozni. A zsíros hajra való készítmények szárítják azt, így akik a száraz hajjal küzdenek, csak rosszul járnak, ha ugyanazt a terméket használják. Nem véletlen, ha egy családon belül több fajta samponnal is találkozunk a fürdőszobában.


Sokan állítják, hogy a hajat meg lehet szoktatni, így minél kevesebbszer mossuk, annál kevesebbszer lesz rá szükség, ez azonban nem teljesen igaz. A fejünkön lévő faggyúmirigyek máshogy működnek, így sokszor nem tehetünk ellene, a hormonok is befolyásolják a zsírosodást. Ezek mind közrejátszanak abban, hogy hányszor kell hajmosáshoz fordulnunk, azonban a megfelelő samponnal nem fogunk benne kárt tenni, akár a napi tisztítással sem. Vásárlásnál mindig vegyük figyelembe az összetevőket, és kerüljük a káros vegyi anyagokat.


Férfiak, nők és gyerekek


A férfiaknak és hölgyeknek eltérő lehet a hajuk. Az urak hajlanak a korpásodásra, ami valójában a fejbőr hullását jelenti. Sokszor olyan samponra van szükségük, ami az érzékenyebb bőrre készült, hogy ezáltal is meggátolják a hámlást. Emellett a hölgyek derékig érő haja más ápolásra szorul. Ezek lehetnek balzsamok és más hajápoló szerek. Fontos, hogy amennyiben hosszú hajjal rendelkezünk, soha ne dörzsöljük a törülközővel. Mosás után csavarjuk bele, és várjunk 15 percig, hogy felszívja a vizet. A fésülést csak a száraz hajon végezzük el, a szárításnál pedig figyeljünk a hajszárító melegségére.


A gyerekeknek szintén másfajta samponra lesz szükségük, főleg, hogyha csecsemőkről beszélünk, akiknek érzékenyebb a fejbőre. A piciknek készült termékek figyelnek arra, hogy ne csípjék a fejbőrt, és szembekerülve se okozzanak problémát. A gyerekeknek még változik a hajuk és a hormonjaik is, így felesleges balzsamokat és hajpakolásokat alkalmazni, azt hagyjuk meg idősebb korukra.


Hajápolás


A hajápolás, mint megelőzés


A sérült hajat már nem lehet rendbe hozni, ilyenkor a vágás a legjobb megoldás. Azonban, ha nem szeretnénk ezen a procedúrán átmenni, akkor teszünk a hajápolásért. Nemcsak a fejbőrt kell megtisztítani rendesen, hanem a hajvégeket is ápolnunk kell majd. Az elhalt hámsejtek korpásodáshoz fognak vezetni, így azokat is rendszeresen el kell távolítani. Amikor a fejbőr rendellenességéről beszélünk, sokan a vírusos, vagy bakteriális betegségekre asszociálnak, azonban ez nem minden esetben igaz. Sokszor a kiváltó okot kell megkeresni. Ha például feltűnően sokat hullik a hajunk, akkor az akár vashiányra is visszavezethető, érdemes a háziorvossal beszélni.


A legjobb, ha bio samponokat alkalmazhatunk, amiket akár webáruházakban is be tudunk szerezni. Különböző árak és különböző márkák állnak a rendelkezésünkre, ahol a döntés meghozatalában a vélemények is segíthetnek. A megfelelő hajápolás mindig vásárlással jár, azonban megéri. 


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png