Higiénia

A higiénia fajtái és fontossága 


A higiénia egy olyan folyama...

Mutat:
Rendezés:

Ahimsa aromaterápiás szappan teafa 90g

Csalánőrleménnyel festve. Teafa illóolaj tartalmánál fogva rendkívül erős baktérium- és gombaölő hat..

699 Ft
Nettó ár: 550 Ft

Aromaterápiás habfürdő levendula 500ml

A készítmény csak természetes hatóanyagot, tiszta levendula illóolajat tartalmaz, melyet már ősidők ..

4.480 Ft
Nettó ár: 3.527 Ft

B2y szájvíz sensitive

BIO2YOU NATÚR SZÁJVÍZ SENSITIVE ALOE VERAVAL- HOMOKTÖVISSEL- MENTAOLAJJAL 500MLÖsszetétel(INCI):  Aq..

2.679 Ft
Nettó ár: 2.110 Ft

Bactoex fertőtlenítő travel 25ml

  Termék leírása: BACTO-EX TRAVEL KÉZ- SEBFERTŐTLENÍTŐ SPRAY 25ML Termék összetétele: 80% grapev..

493 Ft
Nettó ár: 388 Ft

Bactoex universal fertőtlenítő 500ml

Biofertőtlenítő – Grape Vital®  Grapefruitmag kivonat koncentrátumból    Mérgező anyagoktól, alkohol..

2.894 Ft
Nettó ár: 2.278 Ft

Bactoex universal fertőtlenítő utántöltő 1000ml

BactoEx Univerzális bio fertőtlenítő - Grape Vital® grapefruitmag-kivonat tartalommal, különböző kis..

4.051 Ft
Nettó ár: 3.190 Ft

Balneo Sal parajdi fürdősó eukaliptusz 1000g

Balneo Sal parajdi fürdősó eukaliptusz 1000gFürdősó, természetes parajdi sóbólEukaliptusszalMagnéziu..

1.800 Ft
Nettó ár: 1.417 Ft

Balneo Sal parajdi fürdősó natúr 1000g

Balneo Sal parajdi fürdősó natúr 1000gFürdősó, természetes parajdi sóbólNaturMagnézium szulfát, nátr..

1.400 Ft
Nettó ár: 1.102 Ft
Higiénia

A higiénia fajtái és fontossága 


A higiénia egy olyan folyamat, amely arra készteti az embert, hogy vigyázzon az egészségére, jó legyen megjelenése, tiszta maradjon, elkerülje a betegségek és a vírusok terjedését, megtisztítsák a szennyeződéseket, és megfelelő módon viselkedjenek a társadalomban, amelyben élnek. Az is elmondható róla, hogy többé-kevésbé egyszerű műveletekből felépülő komplex rendszer, amelyet mindenkinek saját magának kell elvégeznie. Tehát a higiénia nem felelőssége az államnak, vagy a szakembereknek, hanem kizárólagosan a személynek.


A higiéniai szokások a gyermekkorból származnak, ahol rendkívül fontos, hogy a szülők és a hatóságok megtanítsák nekik, hogy milyen helyzetekben, hogyan kell reagálniuk. Ilyen lehet az, hogy kezet mossanak étkezés előtt, vagy a kinti játszás után, a fürdőszobában is miután elvégezték a szükségleteiket és, hogy megmossák a fogukat az étkezések után. Ezek a példák, amiket a szüleiktől, vagy a nevelő szüleiktől látnak, megmaradnak a gyermek elméjében, és a napi rutin részévé válnak. Később már nem kell az elvégzésekor gondolkodni, hanem automatikusan meg fogják csinálni, hogy majd átadják a következő generációnak.


Ruházat és környezet 


Az idő múlásával bebizonyosodott, hogy az egyének napi személyes higiéniája, bár apró cselekedetekből, áll mégis fontosak ahhoz, hogy jó egészségi állapotban legyünk, elkerüljük a vírusokkal vagy baktériumok való érintkezést, ezáltal megelőzzük a betegségeket. A személyes higiénia a test tudatos gondozására és óvására utal, és azért szükséges, mert segít megelőzni a fertőzéseket és a rossz szagokat is. A tisztaság magas színvonalának fenntartása magában foglalja a személyes figyelmet, és az egészségi döntéseink meglátszódnak a másokkal folytatott kapcsolatainkon is.


Ahogyan látjuk magunkat, és ahogyan érzékelnek minket mások, befolyásolja az önértékelésünket és a motivációnkat. Azok, akiknek eltorzult önfogalma van, vagy a depresszió szakaszában vannak, el szokták hanyagolni a kinézetüket, ami így negatívan befolyásolja őket, és az önbizalmukat is csökkenti. A tiszta és kellemes megjelenés megőrzése jó érzetet teremt, nemcsak magunknak, hanem mások számára is. Egy olyan embert, aki megfelelően néz ki, sokkal bizalmasabban fognak majd kezelni, és a munkahelyén is jobb eredményeket fog elérni.


Higiénia


A takarítás is a higiénia része 


A napi takarítási szokások fenntartása segít megelőzni olyan betegségeket, mint a hasmenés vagy a kolera. Azt is kimondták, hogy ez a gyakorlat csökkenti a tüdőgyulladást, influenzát és a fertőzéseket is. Ilyenkor a víz mindig alapvető szerepet játszik, hiszen köztudott, hogy anélkül nincsen higiénia. Sajnos a környezetszennyezés és a nem higiénikus gyakorlatok használata évente milliók haláláért felelős, különösen a fejlődő országokban.


Ahhoz hogy megfelelően gondoskodjunk a testünkről, a ruházatunkról és a környezetünkről, ma már webáruházakban is beszerezhetjük a szükséges eszközöket, szappanokat, tisztítószereket, baktériumölőket. A vélemények segítenek eligazodni az árak között, és könnyebbé teszik a vásárlást. Sose felejtsük el, hogy a higiénia élet.  


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png