Dekorkozmetikumok

A dekorkozmetikumok három nagy csoportja


A dekorkozmetiku...

Mutat:
Rendezés:

Kompakt alapozó világos bézs fco02 (4.5g)

nnovatív formula egy púderes dobozban: krémes púder vagy púderes alapozó? Tulajdonképpen kettő az eg..

3.691 Ft
Nettó ár: 2.906 Ft

Szemceruza kék 02 (1.04g)

A benecos natúr szemceruzákat kilenc gyönyörű színben veheted meg. Állaguk finom és krémes a hosszan..

1.810 Ft
Nettó ár: 1.425 Ft

Szempilla spirál volume fekete 01 (5ml)

Szempilla spirál volume fekete 01  (5ml)A szempillaspirál az 1900-as évek eleje óta készül ipar..

3.866 Ft
Nettó ár: 3.044 Ft
Dekorkozmetikumok

A dekorkozmetikumok három nagy csoportja


A dekorkozmetikumok azokat a sminkeket jelölik, amit a hölgyek használnak a mindennapos tevékenységeik során. Igazából rengeteg félét megkülönböztetünk, vannak külön a szemre készítettek, az arcra, a szájra és a körmökre is. A hölgyek egyaránt szeretnek természetes hatást kölcsönözni az arcuknak, miközben a különleges estéken kitűnni a tömegből. Ehhez ugyanazt a sminket használják, mégis más hatást tudnak elérni vele. A sminkeknek általában három fajtáját különítjük el, az egyik a hagyományos, majd az ásványi és végül a természetes, vagy más néven bio.


Általánosságban elmondható, hogy minden smink tartalmaz ásványi anyagokat, azonban vannak olyanok, amik kifejezetten az ásványokra épülnek. Maga az ásvány a földből származik és ez szilárd, természetes anyag, ami a földkéregnek az építőköve. Ha eredeti állapotában vizsgáljuk meg, akkor szilárd halmazállapotú, kivéve a higany és a víz. Az ásványokról az is elmondható, hogy homogének, és egy képlettel kifejezhető az összetételük, amit kémia órán gyakran hallottunk. Ezekből a természetes ásványokból mintegy négyezer létezik a Földön, amiket külön alkategóriákba sorolunk.


Hagyományos, ásvány és bio


A hagyományos sminkekhez tartoznak azok az alapozók, szemhéjpúderek és miegymás, ami a boltok 95%-ban kapható. Itt rengeteg márkát találunk, amelyek óriási árkülönbségekkel léteznek. Sajnos elmondható, hogy a magasabb árak egyáltalán nem jelentik azt, hogy jobb minőséget kapunk, azonban előnyük, hogy széles a színválaszték, bár ezeket a szintetikus színezőknek és a vegyi anyagoknak köszönhetjük. Ezek a hagyományos sminkek olyan olajokat és szilikonokat tartalmaznak, amik gátolják a bőr légzését.


Ezután jön a bio sminkek kategóriája, ami az ásványi anyagok mellett olyan vegyületeket is tartalmaz, amit a bőrünk kifejezetten szeret. A szabályozásuk még nem egységes, így különböző előírásoknak felelnek meg, ezért minőségükben eltérhetnek. Sajnos a bio és natúr szavakkal sok cég visszaél, és olyan termékeket tüntet fel természetesnek, amit nem lehet odasorolni. Keressük a minősítő szervezetek logóival ellátott termékeket, ha biztosra akarunk menni.


Dekorkozmetikumok


Miért válasszuk a természetes dekorkozmetikumokat?


Igaz, hogy mindenki maga dönti el, hogy melyik sminket fogja választani, érdemes gondolnunk a rövid és hosszú távú következményekre is. Miközben egy 20 és 30 év közötti hölgy napi rendszerességgel használja a hagyományos alapozókat, láthatólag nem lesz tőle semmi baja. A probléma majd 40 és 50 felett keresendő, amikor a bőr elkezd kiszáradni, ráncosodni és teljesen tönkremegy. Ha meg akarjuk ezt előzni, akkor már fiatalon kezdjük el a természetes összetevőket használni. 


Az egyik legfontosabb szabály, hogy ne menjünk úgy aludni, hogy smink van a bőrünkön, ezzel is éveket nyerve a ráncosodás előtt. Ha választanunk kell, és szeretnénk beszerezni a legjobb sminket, ma már megtehetjük a webáruházaknak köszönhetően is. Ha megnézzük az árakat, akkor lehet, hogy olcsóbban hozzájutunk, mint néhány nagy márkához, emellett a vélemények is mellettük szólnak. Az internetes vásárlás ma már könnyű akkor is, ha dekorkozmetikumokról beszélünk.  


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png