Illóolaj és ápoló olajok, füstölők

Az illóolaj, mint természeti kincs


Az

Illóolaj és ápoló olajok, füstölők

Az illóolaj, mint természeti kincs


Az illóolaj a természetben is fellelhető. Ahogy a neve is megadja, illékony anyag, bokrokban, virágokban, fákban és magvakban képződik. Ahhoz, hogy külön meg tudjuk vásárolni, az emberek vízgőz desztillációt használnak, vagy hidegsajtolást. Ezáltal kinyerik a cseppeket a növényekből. Az, hogy hányszor készül desztilláló, befolyásolja a minőségi eredményeket is. A legjobb az első sajtolás, mivel a második, harmadik és a negyedik már nem olyan hatásos. A folyamat közben több kémiai anyag is keletkezik, és a magas hőmérséklet megsemmisítheti a terápiás összetevőket. Mégis ma a legnagyobb problémát a hamisítás jelenti, és az, hogy sok helyen szintetikus anyagokat adnak hozzá.


Ahhoz, hogy meg tudjuk különböztetni a hamisítványt és a valódi illóolajat, laboratóriumban elvégzendő vizsgálatok szükségesek, úgynevezett gázkromatográfia. Fontos, hogy csak bevizsgált terméket vegyünk, hiszen egy hamisítvány sosem lesz az egészségünkre jó hatással, ráadásul a szintetikus anyagok még károsíthatják is a szervezetünket. Az esszenciális olajok legalább 200 összetevőből épülnek fel, ezért a hatásuk változatos. A legtöbben azért használják ezeket a zsíroldékony folyadékokat, mivel áthatolnak a sejtfalon, és tudnak a vérben és a szövetekben is mozogni. Elég, ha a bőrünkre teszünk belőlük, és úgy is bejutnak a testünkbe.


Hogyan hatnak?


Vannak iható is ehető olajok, amiket közvetlenül a szánkba csepegtetve tudunk alkalmazni. Más vízbázisú olajokat a bőrön alkalmazva is fel tudjuk vinni egy kellemes masszázs kíséretében. Ha nem hígítjuk más növényi olajjal, akkor hígítatlan formájában vihetjük fel a problémás területekre. Azonban ehhez tudni kell, hogy melyik olaj érintkezhet a bőrünkkel és, hogy annak melyik felületére tehetjük rá. Másik lehetőség, hogyha belélegezzük a lebegőben terjengő molekulákat, amelyek azonnal hatnak az érzéseinkre.


Az illóolajok használata néhány pillanat alatt kifejti a hatását. Például belélegezve 20 másodperc alatt éri el az agyunkat. A vérkeringésbe 2 percen belül kerül, 20 perc eltelte után pedig elmondhatjuk, hogy a test minden sejtjébe eljutott. Azért különleges a használata, mert nemcsak a testi problémákra hat, hanem a lélek bánatát és fájdalmát is kezelni lehet vele, így sokan használják a depresszióra, szorongásra, félelmekre és a rossz közérzetre is.


Illóolaj és ápoló olajok, füstölők


Szerezzünk be valódi illóolajt!


A vásárláshoz nélkülözhetetlen ismernünk, hogy milyen márkákkal és olajokkal állunk szemben. Ha el akarjuk kerülni a hamisítványokat, akkor keressük a bejegyzett és laboratóriumokban elfogadott üvegeket. Az internet a segítségünkre lehet, ellenőrizhetjük az illóolajok tulajdonságait, az üveg kinézetét és, hogy nagyjából milyen árban mozognak. Ezek az árak sok mindent elárulhatnak a rendelésről, hiszen ha valaki túl olcsón kínálja, akkor biztosak lehetünk benne, hogy hamisítvánnyal állunk szemben.


A vélemények szintén segítenek majd, hogy rátaláljunk a megfelelő webáruházra, ahol akár rendszeresen is beszerezhetjük a kedvenc termékeinket. Ha a fizikai, vagy lelki panaszaink vannak, akkor érdemes kipróbálni az illóolajok varázslatos hatását.  


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2022
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png