Aminósavak

Az aminosavak titka


Ha a testünk 60%-a vízből ...

Mutat:
Rendezés:

Absorice protein italpor eper 500g

Eper ízesítésű növényi eredetű fehérje. Rizsfehérje és borsófehérje keveréke ami biztosítja a kiváló..

4.748 Ft
Nettó ár: 3.738 Ft

Casa acetil-l-cisztein (nac) kapszula 60db

Casa acetil-l-cisztein (nac) kapszula 60dbMi az N-acetil-L-cisztein?Az NAC (N-acetil-cisztein) egy c..

4.158 Ft
Nettó ár: 3.274 Ft

Gal glicin por 500 g 500 g

Fogyasztási javaslat: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskan..

2.966 Ft
Nettó ár: 2.336 Ft

Gal laktoferrin plusz 60 adag 120g

A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum..

21.018 Ft
Nettó ár: 16.549 Ft

Now l-arginin kapszula 500mg 100db

Az L-arginin egy feltételesen esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a felnőtt szervezet képes..

4.054 Ft
Nettó ár: 3.192 Ft

Now l-lysine tabletta 1000mg 100db

Az L-Lysine egy esszenciális aminosav, amelyet a test nem tud önmaga előállítani, csak étkezés által..

4.354 Ft
Nettó ár: 3.428 Ft

Weider krea-genic 000 + ptk 240db kreatin kapszula

KREA-GENIC® kapszulában!750 mg KREA-GENIC® kapszulánkéntA termék tulajdonságaiKözvetlenül és vesztes..

19.989 Ft
Nettó ár: 15.739 Ft
Aminósavak

Az aminosavak titka


Ha a testünk 60%-a vízből áll, akkor a 20%-a aminosavakból. Nemcsak a folyadékra van szükségünk a fennmaradáshoz hanem, a fehérjékre is. Valójában az aminosav a fehérjék olyan alkotóeleme, amely az emberi testben mindenhol megtalálható. Hogyha a száraz a testnek a százalékát nézzük, akkor annak legalább az 50%-át fehérje alkotja. Ezek 20 féle aminosavból állnak, ha a kémia órán tanult leírással akarjuk érzékeltetni, akkor egy szénatomhoz kapcsolódnak az aminosavak, a hidrogének és más oldalláncok. De nekünk csak az a fontos, hogy léteznek olyanok, amit a testünk magától is elő tud állítani, és olyanok, amit a táplálkozásunkkal kell a szervezetünkbe juttatunk.


Három csoportját ismerjük: az esszenciális, a félig esszenciális és a nem esszenciális aminosavakat. A különbség, hogy az előbbit csak külső forrásból tudjuk beszerezni, míg az utóbbit a testünk saját maga is elő tudja állítani. Igazából nem lehet meghatározni, hogy melyik a legfontosabb. Ez olyan, mintha megkérdeznénk, hogy a bal vagy a jobb kezünket szeretnénk megtartani. A szervezetünknek szüksége van rá, ha nem az izomszövet építéséhez, akkor a hormontermeléshez, esetleg a szerveinkhez, vagy pedig az anyagcseréhez. Minden aminosav valamilyen fontos feladatot lát el, így egyszerre elengedhetetlenek.


Mindegyikre szükségünk van


A testünk egy csoportra hasonlítható, aki zenél. Ott szükség van zongorára, a hegedűre, gitárra, csellóra és egy karmestere is. Ugyanígy minden aminosav valamilyen feladatot lát el, és szükségünk van rá az összhanghoz, ami a testünknél az életet jelenti. Például az ételeink emésztéséhez, a sebek gyógyulásához, de még a májműködéshez is fontosak. Hogyha valamelyikből hiány keletkezik, akkor érezni fogjuk a következményét. Ha csak egyféle hiányzik a szervezetünkből, akkor azonnal fáradtság, allergia immunrendszeri problémák, de még öregedés is felléphet. A stressz és a fertőzések is hozzájárulnak, hogy az aminosavaink ritkuljanak.


Testünk minden sejtje használja ezeket az elemeket, így lesz a bőrünk feszesebb, az izmunk erősebb, a belső szerveink rendesen működnek, a hajunk és a körmünk folyamatosan nő, és a hormonjaink is a helyén vannak. Ráadásul az energiafelhasználásunkban is szerepet játszik, ugyanis szénhidrátot képez. Ha a táplálkozással akarjuk őket bevinni, akkor együnk tejet, joghurtot, tojást, csirkét, pulykát, marhát, barna rizst, szóját, borsót és teljes kiőrlésű gabonát.


Aminósavak


Az étkezés fontossága


Meg lehet, hogy csak az étkezésünkkel nem jutunk elég aminosavhoz, ilyenkor az étrend kiegészítőkhöz kell fordulni. Figyeljük az árakat és használjuk ki az akciókat, azonban ne együk meg az első olcsó terméket. A webáruházban olvasható vélemények sokat segítenek az online vásárlás során, mivel így nem fogunk csalás áldozatává válni, és minőségi kapszulákat tudunk beszerezni.


Ha a rendelést választjuk, akkor mindig ellenőrizzük le az adott honlapot, és csak a biztonságos webhelyekről vásároljunk. A minőség elengedhetetlen, hiszen az egészségünkről van szó, és ezekkel az étrend kiegészítőkkel azt tudjuk elérni, hogy pótoljuk az elveszített aminosavakat. 


Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png