Teljesítményfokozók

Milyen teljesítményfokozókat használunk és használjunk?Teljesítményfokozók

Milyen teljesítményfokozókat használunk és használjunk?


Manapság már nem csak a sportolók használnak teljesítményfokozókat. Természetesen a dopping tiltott dolog náluk is, de nem csak illegális anyagok léteznek. Számos természetesen anyag van, amik fokozzák a teljesítményt, nem csak az izomzatban, de az agyban is. A legtöbb nem sportolás céljából keresnek ilyen készítményeket, hanem a tanulás vagy a munka miatt szeretnének jobban teljesíteni. Persze sokan csak az élelmiszerboltig mennek ilyen készítményekért, de manapság már rengeteg olyan webáruház létezik, amely ilyen termékeket kínál, és elég széles a termékpaletta. 

Az legismertebb teljesítményfokozók mind koffein alapúak. Ilyen a kávé és az energiaitalok többsége is. Ezek természetesen elérik a kívánt hatást, de ugyanakkor a túlzott fogyasztásuk ingerültté teszi az embert, ráadásul gyomorfekélyhez is vezethet, ha túlzásba visszük, mivel savas bázisúak. Emellett az energiaitalok ugyan gyorsan felpörgetik a szervezetünket, de ugyanolyan gyorsan le is merülünk tőlük. A másik negatív hatásuk, hogy nagyon sok folyadékot is elvonnak szervezetünkből, ami káros is lehet, ezért a hosszú távú és rendszeres fogyasztásuk nem tesz jót a szervezetnek, ráadásul a kívánt hatást sem biztos, hogy elérjük velük. 

Milyen szereket használhatunk kávé és energiaital helyett?


Természetesen nem arról van szó, hogy ne használjunk koffein tartalmú szereket vagy készítményeket. Számos olyan lehetőség áll a rendelkezésünkre, amik nem terhelik annyira a szervezetünket, mivel lassabb a felszívódásuk. Emellett az is fontos kérdés, hogy milyen célból akarjuk növelni a szellemi vagy fizikai teljesítményünket. Ha csak néha szeretnénk felélénkíteni magunkat, van pár természetes módszer, amivel ezt könnyedén megtehetjük, és nem kell hozzá nagyobb odafigyelés vagy ismeret.

Ilyen csodaszer lehet a csokoládé, amely magas glükóz-tartalmával járul hozzá a szellemi frissességhez, emellett finom nassolni való is. A másik, szintén népszerű energiabomba a guarana amely akár 6-8 órán keresztül is képes élénkíteni. Ez annak köszönhető, hogy lassan szívódik fel a szervezetben, ezért lényegesen több is tud belőle hasznosulni. Élénkítő hatásúak még a különböző gyógynövényekből kész teák és szörpök, mint a citromfű, a menta vagy az eukaliptusz. Illóolajaik bizonyítottan frissítő hatásúak. 

Teljesítményfokozók

Természetese és mesterséges teljesítményokozók


Persze egy vizsgára való felkészülés vagy egy komoly odafigyelést és számos munkaórát követelő munka esetén egy kis csoki majszolgatás, vagy egy kancsó tea elfogyasztása nem fogja a kívánt hatást elérni. Ilyenkor sokan nyúlnak a már említett kávéhoz vagy energiaitalhoz, pedig ezeknél hatásosabb természetes készítmények is léteznek már. Az egyik ilyen csodaszernek tartott növény, a gingko biloba, aminek kivonata javítja az agyi vérellátást, ezért nagyon hatásos a csökkenő figyelem, valamint a szellemi teljesítőképesség gyengülése esetén.

Természetesen mesterségesen előállatott vegyületek is léteznek már, amikkel szinten el lehet érni a kívánt élénkítő hatást. Ilyen például az acetil L-karnitin, röviden ALC, melyet ma már szinte mindenki ismer. Az ALC táplálékkiegészítőként abszolút mesterségesen előállított vegyület, melynek pozitív hatása van az agyra. De akár természetes, akár mesterséges készítményt vásárolunk, mindig megbízható, minőségi termék legyen. Emellett, ha hosszabb távon szeretnénk teljesítményfokozó szereket használni, mindenképp kérjük ki szakember véleményét. 

Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png