Fehérjék

Mutat:
Rendezés:

ABSORICE PROTEIN ITALPOR SÓS KARAMELLÁS 500 G

SÓS KARAMELLPrémium minőségű teljes értékű rizs- és sárgaborsó fehérjéből készült rostban gazdag, fi..

8.604 Ft
Nettó ár: 6.775 Ft

ABSORICE VEGAN BCAA POR ZÖLDALMA ÍZŰ 300 G

AbsoBCAA VEGÁN BCAA - Zöld alma ízű Ízesített aminosav tartalmú étrendkiegészítő italpor, édesí..

10.861 Ft
Nettó ár: 8.552 Ft

Bio Menü Bio Rizsfehérje Por 400G

A rizs proteinpor tiszta és értékes fehérjeforrás és nagy előnye, hogy a fogyasztásával csak elhanya..

5.081 Ft
Nettó ár: 4.000 Ft

Eden Premium Borsófehérje Kocka 100 G

A texturált borsófehérje kocka forradalmasítja a növényi táplálkozásról eddig alkotott képet.Végre e..

910 Ft
Nettó ár: 716 Ft
Fehérjék

Mi a fehérje feladata?


A fehérje aminosavakból áll, és a testünknek azért van rá szüksége, hogy a sejtek és szövetek növekedjenek és fenntartsák magukat. A fehérje 20 különböző aminosav építőelemet tartalmaz, amelyek általában a növényekben és állatokban is megtalálhatóak. Egy tipikus fehérje 300 aminosavból is szokott állni, amelyek a betűkhöz hasonlóan többféle sorrendben elhelyezhetőek. Az aminosav számától és sorrendjétől függően kapott fehérje meghajlik, és az így kapott alak meghatározza az adott enzim vagy izom funkcióját. Minden fajnak vannak jellegzetes fehérjéi.


A testünkről elmondható, hogy több ezer különböző fehérjéből áll, amelyek mindegyike saját funkcióval rendelkezik. A sejtek és szövetek szerkezeti alkotóelemei és az immunsejtekből kiválasztó enzimek hormonokat is képeznek, amelyek egész életünk során fokozatosan javulnak és cserélődnek. Ez a bomlás egy nem tökéletes folyamat, így az étrendünkben fehérjéket is fogyasztanunk kell, hogy kielégítsük testünk aminosav igényét. Fontossága a sejteknél és szöveteknél jön elő, ami főleg gyermekkorban, serdülőkorban és terhesség alatt elengedhetetlen.


Növényi és állati fehérjék


Sokan különbséget tartanak a növényi és állati alapú fehérje között, azonban ez tévhitekre épül. Bár a 100 grammra levetített adagokban észlelhető változás létezik, a növényi eredetű táplálékokban is tudunk fehérjékhez hozzájutni. Valójában a legtöbb növényi eredetű fehérje mind a 20 aminosavat tartalmazza, azonban korlátozott mennyiségben. Így, hogyha kis mennyiségű ételt fogyasztunk, mint fehérjeforrást, akkor szükségünk lesz étrendkiegészítőkre. Ez történhet meg a vegetáriánusok és vegánok életében, akik a húst mellékelve kevesebb fehérjéhez jutnak a növényeken keresztül.


Nem kell azonban félteni őket, mert ma már rengeteg olyan kapszulát tudnak beszerezni, amik pótolják a fehérje problémákat úgy, hogy azokat növényi forrásból teszik. Ezáltal nem kell lemondaniuk a vegán életmódról, és továbbra is élhetnek húsmentes életet. Ehhez jön hozzá az hogy életkortól függően megvan, hogy hány gramm fehérjét kell elfogyasztani, ehhez azonban a testtömegünk is fontos. Például egy 70 kilós felnőtt naponta legalább 200 gramm csirkemellet, vagy 240 gramm vegyes dióban található fehérjét kell hogy elfogyasszon. Ezt a számot úgy tudjuk kiszámolni, hogy a testtömegünket kilónként 0,8-al szorozzuk.


Aminósavak, fehérjék


Vásároljunk minőséget!


Vásárlás során különböző árakkal nézünk szembe, ez attól is függ, hogy milyen fajta fehérjét választunk. Az online webáruházak polcain rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre, vehetünk például külön fehérjeport, amit itallá keverve turmixként tudunk fogyasztani. Ez olcsó megoldás lehet, ha hosszú távra gondolkodunk, mivel akár kilónkénti kiszerelésben is hozzájuthatunk a csomagokhoz. 


A rendelést úgyis lebonyolíthatjuk, hogy csoki szeleteket vásárolunk, amelyek több fehérjét tartalmaznak. Ezek az energia szeletek jól jönnek majd testedzésnél. A vélemények megegyeznek, az online vásárlásnak több előnye van, mint hátránya, ráadásul az akciókat is kifoghatjuk vele, így hosszú távon bebiztosítjuk a fehérjék fogyasztását.  


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2023
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png