Tejsavó

A tejsavó titkaTejsavó

A tejsavó titka


A tejsavó fehérjét régen a sajtgyártás melléktermékeként mindig kidobták, pedig ma igazi kincsnek számít. Ez egy nagyon különleges tápanyagforrás, mivel ha eltávolítjuk belőle a vizet, akkor a kapott pornak a 90%-a fehérje marad. Ezt ma már nem a sajtból nyerik ki, hanem mérnökök állítják elő. Előnye, hogy különböző hosszúságú aminosavakból áll, amik könnyen emésztődnek és gyorsan felszívódnak. Leginkább az edzések során alkalmazhatjuk őket, mivel segít az izom növesztésében, azonban a fogyásnál is fontos.


A sportolóknak az alap kiegészítői között megtalálható a tejsavó fehérje, mivel táplálja a testet, de nem tartalmaz felesleges tápanyagokat. Ha fehérje nélkül akarjuk az izmot építeni, akkor hosszú és nehéz folyamat lesz, ráadásul nagyon sok húst kell hozzá elfogyasztani, amit sokan inkább kihagynak. Viszont, hogyha tejsavó fehérje turmixot eszünk, akkor az könnyen emészthető, és nagyon rövid idő alatt beépül az izmokba. A nagy kihatások után az izmokon mikrosérülések találhatóak, és ezeknek a regenerációja során az izomtömeg növekszik. A fehérjében található aminosavak hozzájárulnak a gyors regenerálódáshoz és a gyors testépítéshez.


Edzés után is fogyasztható?


Fogyasztását tekintve két lehetőség közül választhatunk. Az egyik az edzés előtti turmix ital. Ilyenkor az aminosavak belekerülnek a véráramba már a testmozgás előtt, és edzés közben elkezdik tenni a dolgukat. Ez azért jó, mert amikor leállunk, mondjuk a tusolás során, a testünknek van miből építkeznie. Nem kell hazajutnunk ahhoz, hogy megegyük az adag fehérjénket, ezáltal az izomszövet hamarabb tud újraépülni, és az igénybevett energia is pótlódik. Nem fogunk annyira éhségérzetet érezni. és a súlyfelesleggel is meg tudunk küzdeni.


Másik lehetőség az edzés utáni shake elfogyasztása. Az izomépítéssel foglalkozó guruk azt javasolják, hogy mozgás után 30 perccel lássuk el az éhező izmokat a nekik való fehérjékkel. Mivel nem tudunk tükörtojással és csirkemellel sétálgatni a városban, egyszerűbb hogyha fehérje turmixot tartunk az üvegekben, vagy fehérje szeletet a táskánkban, ami amellett, hogy kis helyet foglal, könnyű is. Így akkor is tudjuk pótolni a fehérjehiányt, hogyha az edzőterem után órára, vagy dolgozni rohanunk tovább, és a buszon annyi időnk van, hogy megegyük azt a pár szeletet.


Tejsavó


Vásároljunk online?


Tejsavó fehérjét online is beszerezhetünk. Megeshet, hogy az edzőtermekben kínált termékek többe kerülnek, így érdemes más webáruházakban nézelődni. Az árak nagyban eltérnek, hogyha személyesen, vagy interneten keresztül vásárolunk. Utóbbi megoldással olcsóbban juthatunk hozzá ugyanazokhoz márkákhoz, ráadásul sokszor egy akciós rendelést is ki tudunk fogni, amin keresztül több kilós pakkokhoz juthatunk.


A testépítő vélemények nem fognak minket cserbenhagyni. Olvashatunk blogokat, nézhetünk videókat, látni fogjuk, hogy milyen fajta fehérjéket és turmixokat készítenek el. Forduljunk ezekhez a termékekhez, ha azt szeretnénk, hogy a hasznosulása rátája minél nagyobb legyen. Innentől kezdve csak rajtunk áll, hogy edzés előtt vagy edzés után akarunk tejsavó fehérjét fogyasztani.


Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png