Kozmetikai alapanyagok

A kozmetikai alapanyagok hatásai – melyiket válasszuk?Mutat:
Rendezés:

Emulien psc3 50g (emulgeátor)

  Könnyen adagolható pasztilla formátumú, 100% növényi eredetű ECOCERT minősítésű alapan..

508 Ft 381 Ft
Nettó ár: 300 Ft
Kozmetikai alapanyagok

A kozmetikai alapanyagok hatásai – melyiket válasszuk?


A kozmetikai alapanyagok különbözőek lehetnek, azonban általában háromféle csoportosítást ismerünk. A hagyományos sminkekkel a boltoknak majdnem 95%-ában találkozhatunk, ide tartoznak a mindenki által ismert márkák. A termékeit sokszor pár száz forintért is meg tudjuk vásárolni, míg mások súlyos tízezreket költenek el. Azonban a magas árfekvés nem jelent minőséget. Amikor a hagyományos sminkekről beszélünk, sokan nem tudják, hogy milyen anyagokat kennek az arcukra. Ezek olyan olajt tartalmaznak, mint a paraffin, ami gátolja a bőrnek a légzését, és akár a kiszáradásához is vezethet. 


Gyakran tartalmaznak szilikont, alkoholt állományjavítókat, tartósítószereket, amelyek nemcsak bőrirritációt okoznak majd, hanem fokozatosan lerakódnak a szervezetünkben. Igaz, hogy tartalmaznak ásványi anyagokat is, azonban ezt más krémekkel keverik össze, hogy erősebb fedőképességet érjenek el. Általában talkum, kaolin és titandioxid található bennük, amelyeket más pigmentekkel színeznek. A parabének arra szolgálnak, hogy tartósítsák a folyékony alapozót a gyors romlással szemben.


Ásványi púderek előnyei


Szerencsére a hagyományos sminkek mellett egyre gyakrabban találkozunk az ásványi alapúakkal, amiknek mondhatni forradalmát éljük, pedig nem most találták fel. Ezek a sminkek általában különböző színekben kapható por és kompakt púderek, figyelni kell azonban, mert a szabályozás hiányában arra is könnyen ásványi sminket ragasztanak, ami csak 1%-ban tartalmaz természetes anyagot. Azonban az igazi ásvány mindig por alapú, és pigmenteket tartalmaz, nincsenek benne szintetikus összetevők.


A bőrre feltéve szép és jól hidratált érzést adnak, ecsettel kell felvinni egyenletesen, amiért porcelánszerű fedést kapunk. Ez színpadon és fényképezéskor is tökéletes, de a mindennapi életben bekerülhet a ráncokba, úgyhogy vigyázzunk velük. Fényvédő hatásúak is, azonban ehhez egyenletes rétegben kell az arcunkon lennie. Mivel nedvszívó tulajdonsággal rendelkeznek, idősödő, vagy vízhiányos bőrre nem ajánlott.


Kozmetikai alapanyagok


A kozmetikai alapanyagok segíthetnek is


Ezután jönnek a minősített bio, vagyis 100%-ban természetes sminket. Ezek csak olyan anyagokat tartalmaznak, amelyeket a bőrünk szeret. Általában vadon szedett növényi összetevőket fogunk találni a leírásban, olajokat, viaszokat és illóolajokat, amihez mindig ásványi pigmentek járnak. Ezek nem ártalmasak a bőrünkre, hanem regenerálják azt. Gyakran fogunk jojobaolajt, szezámolajt, zsírsavakat és vitaminokat találni az összetevők között. Amivel biztosan nem fogunk találkozni, az a parrafim, parabének, szilikonok, szintetikus festékeke vagy más vegyi összetevő.


Smink kiválasztásánál mindig figyelembe kell venni, hogy mi áll az üvegen. A gyártók sokszor megpróbálják elrejteni a vegyi anyagokat, vagy más szóval helyettesíteni azokat. Segít, ha elolvassuk a véleményeket, és informálódunk a vásárlás előtt. Ma már webshopokban is meg tudjuk rendelni a jó minőségű és természetes termékeket. Az árak meglephetnek minket, gyakran sokkal olcsóbbak, mint a nagy márkák árucikkei. Ezek olyan kozmetikai alapanyagokat tartalmaznak, amik használni fognak.


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2022
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png