Csontok és izületek

Hogyan tudjuk megelőzni a mozgásszervi megbetegedéseket?


A mozgásszerv-rendszerünk csontokból, porcokból és izmokból épül fel. A cs...

Mutat:
Rendezés:

Ch alpha vials 30db

Korszerű kutatási eredmények felhasználásával Németországban kifejlesztett és gyártott,  klinik..

13.852 Ft
Nettó ár: 10.907 Ft

Gal marhakollagén peptidek 300 g 300 g

GAL Marhakollagén peptidek – 300gA kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bő..

4.163 Ft
Nettó ár: 3.278 Ft

Gal sertéskollagén peptidek 300 g

A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkb..

3.884 Ft
Nettó ár: 3.058 Ft
Csontok és izületek

Hogyan tudjuk megelőzni a mozgásszervi megbetegedéseket?


A mozgásszerv-rendszerünk csontokból, porcokból és izmokból épül fel. A csontok a testünk szilárd vázát alkotják, felépítésükből adódóan egyszerre kemények és rugalmasak. Fő feladatuk a vázalkotás, illetve a belső szervek védelme, a vérképzés, és az ásványi anyagok raktározási is. Idősebb korban csökken a teherbíró képességük, így könnyebben eltörnek. Az izomzat alkotja a test tömegének a felét, hajlító és feszítő szerepe van, mellyel biztosítja a mozgásunkat. Az izmok a mozgásunk gyakoriságától függően megerősödhetnek vagy gyengülhetnek.


Testünk csontjai ízületesen kapcsolódnak egymáshoz. Az ízületek zavartalan működésében a porcoknak van rendkívül fontos szerepük. Ahogy idősödünk, a porcszövet víztartalma a fokozatosan csökken, és változik az összetétele is. Ilyen esetekben az ízület mozgása fájdalommal járhat. Ha a porcszövet nem kap megfelelő tápanyagot, akkor leépülés, pusztul, ilyenkor beszélünk „porckopásról”. Ezeket a megbetegedések megfelelő mozgással, étrenddel, és a szükséges ásványi anyagok pótlásával megelőzhetjük. De hogyan és mivel tegyük?


A megelőzés fontos elemei


Hogy csontjaink és izmaink megfelelően működjenek elengedhetetlen a rendszeres és jól megválasztott mozgás. Aki már küzd valamilyen mozgásszervi vagy más egészségügyi problémával, különösen fontos, hogy a mozgás formáját a legkörültekintőbben válasszuk meg. Ha például porckopással küzdünk mindenképp érdemes olyan sportot választani, ami nem terheli meg még jobban az ízületeinket. Ilyen estekben érdemes orvos vagy szakember tanácsát kikérni, hogy ne okozzunk magunknak még nagyobb problémát.


És ha már megvan a tökéletes sport, a bemelegítésről sem szabad megfeledkezni. Emellett sokan megfeledkeznek a periodikus terhelés fontosságáról, vagyis hogy nem szabad hosszútávon a maximumon hajtani magunkat. Kezdetben kisebb terhelésnek tegyünk ki a szervezetünket, és azt fokozatosan emeljük, emellett tartsunk szünetet is, illetve néha vegyünk vissza a terhelésből. Bármilyen sportot vagy mozgásformát választunk, soha ne várjunk el magunktól jó, sőt egyre jobb teljesítményt, ha nem gondoskodunk a megfelelő regenerálódásról. 


Csontok és izületek


Az ásványi anyagok szerepe a mozgásszervi problémák megelőzésében és kezelésében


Természetesen nem csak a megfelelő és minőségi mozgással tehetünk a csontjaink és izmaink védelmére. Számos készítmény létezik, amit már az élelmiszerüzletek polcaitól a webáruházakon át számos helyen megtalálhatunk. Sokan kikérik az ismerősök véleményét is, ki milyet szed. ilyenkor sok szempont szerint jöhet a válasz, ezt szedjük, mert olcsó, mert online beszerezhető, mert a közeli boltban is megvásárolható, vagy mert épp akciós. De igazából nem ezeket a szempontokat kellene néznünk, hanem hogy milyen ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat tartalmaznak ezek a készítmények. 


A csontok és ízületek számára fontos ásványi anyag a magnézium, a kálium és a kalcium, emellett az omega-3 zsírsav is, de a C és D-vitamin szerepe sem elhanyagolható, hiszen ezek a különböző ásványi anyagok beépülésében fontosak.  Az izmok védelmében szelént és E-vitamint érdemes bevinni a szervezetbe. Ha étrendkiegészítőt választunk csontjaink és izmaink védelmében, ezeknek az elemnek a tartalmára és mennyiségére figyeljünk. Természetesen nem csak a megelőzésre, de a meglévő csont és izomproblémák kezelésére is használhatjuk ezeket a készítményeket.


Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png