A fekete áfonyában (bilberry) lévő flavonoidok és antocianinok erős antioxidáns tulajdonságúak.
A fekete áfonya antioxidáns antocianinjai segítik a retina normál működésének fenntartását, valamint segíthetik a szem kollagén tartalmának egészséges szinten tartását.
A fekete áfonya antocianinjai a szabadgyökök káros hatásával szemben segíthetik a hajszálerek egészségét, a vénák rugalmasságának fennmaradását.
A fekete áfonya antocianinjai segíthetik a gyomor és a nyombél nyálkahártya épségének fenntartását.
A Lutein a nap káros ibolyántúli sugarait semlegesíti a retinában (a szem fényérzékeny részében) megköti az itt lévő szabad gyököket, amivel csökkenthetik a sárgafolt-degeneráció veszélyét, az idősebb korban jelentkező gyakori szembetegség és látásvesztés fő okát.
A retina középső területén, az úgynevezett sárgafoltban vagy makulában találhatók a látóideg-végződések a legsűrűbben, ennélfogva ez a terület teszi lehetővé az éleslátást; ezen kívül a sárgafolt tartalmazza a szervezetben a legmagasabb mennyiségben a luteint is.
Az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint előállítani.
Megfelelő mennyiségű és változatos zöldségfogyasztással a szervezet számára elegendő luteint biztosíthatunk.
Ennek hiányában célszerű a szükséges mennyiséget étrend-kiegészítő formában magunkhoz venni.
Az Alfalfa (lucerna): A tudományos kutatások alapján elmondható, hogy a lucerna levelei bőségesen tartalmaznak vitaminokat mikro és makro elemeket. Az Alfalfa a fehérjék, ásványi anyagok, vitaminok és klorofill rendkívül gazdag forrása. A növény a következő enzimeket tartalamazza: proteázok, lipázok, amilázok, invertázok, pektinázok. Tartalmaz ezen kívül szalicilsavat, kumarsavat, szőlősavat, flavonoidokat, izoflavonoidokat. Jelentős mennyiségben található meg benne C, D, E, K vitamin, A-provitamin, B-vitamin csoport, ásványi anyagok, mint a kalcium, kálium, vas, cink, magnézium, réz, szelén, mangán, foszfor valamint klorofill. A szennyezésnek és a felgyorsul életritmusnak mindannyian áldozatai vagyunk. A klorofill segíthet megszabadulnunk a káros szabadgyököktől, és megvédheti szöveteinket és szerveinket az ezek által okozott károsodásoktól.
A sárgarépa alapvető vitaminforrás a szervezet számára. Tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokat. Legnagyobb értékét a magas béta-karotin tartalma jelenti, de más karotinokban is bővelkedik. A béta karotin hozzájárul a haj, a köröm, a bőr és a szem egészségének megőrzéséhez. Nélkülözhetetlen a normális látáshoz.
Fekete áfonya plusz Lutein tartalmú Étrend-kiegészítő
Hatóanyagok 2 kapszulában:
Fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) 1280 mg RDA nem meghatározott
(320 mg 4:1 koncentrátumból, megegyező 1280 mg friss fekete áfonyával)
Alfalfa porítmány (Medicago sativa) 20 mg RDA nem meghatározott
Sárgarépa porítmány (Daucus carota) 20 mg RDA nem meghatározott
Lutein (körömvirág kivonatból) 100 µg RDA nem meghatározott
Összetevők: fekete áfonya, alfalfa porítmány, sárgarépa porítmány, lutein, kapszulahéj: zselatin, emulgeáló: sztearinsav, magnézium-sztearát, édesítő: maltodextrin (kukoricakeményítőből), csomósodásgátló: szilícium-dioxid