Naturmind natúr hajdina 500g
Klikk a galériához
Összetevők: hajdina
A hajdina - más néven pohánka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.
Felhasználása: forró vízzel öntse fel és hagyja állni néhány percig.
Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1479 kJ / 353 kcal |
Zsír: |
1,74 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,3 g |
Szénhidrát: |
75,31 g |
- amelyből cukor: |
0,1 g |
Fehérje: |
8,24 g |
Só: |
0,005 g |