Miért jobb választás az öko és bio tisztítószer, mint a szintetikus?

Szerző szaboferenc 2019-04-17 0 Hozzászólások

Miért jobb választás az öko és bio tisztítószer, mint a szintetikus?

 

Tudatos vásárlóként nem mehetünk el a bőrünket, légzőrendszerünket, sőt, az egész környezetünket (Földünket) érő temérdek szennyező anyag, illetve természetesen soha le nem bomló műanyag csomagolóalkalmatosságok okozta probléma mellett.

A tudatosságnak több szintje is létezik. Érdemes mindig egy fokkal feljebb lépni ezen a szinten és amennyiben lehetséges, másokat is erre ösztönözni. Ezért ma az öko és bio tisztítószerekről lesz szó, hiszen csak kevesen ismerik ezek jótékony tulajdonságait és még mindig többen hajlamosak levenni a szupermarketek polcairól egy-egy ismert, jól csengő nevű márkaterméket.

Rögtön az elején szeretnénk eloszlatni egy tévhitet: azért, mert egy tisztítószer öko vagy bio minősítést kapott, még ugyanúgy rendelkezik akkora (vagy nagyobb) tisztítóerővel, mint a már jól ismert szintetikus társai! 

Nézzük, milyen előnyei lehetnek még annak, ha nem dőlünk be a reklámoknak és tudatosan választjuk ki otthonunk tisztítószereit!

Az öko és bio tisztítószerek, hatékonyságuk ellenére, kizárólag olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek a bőrünkkel érintkezve nem okozhatnak irritációt, illetve ekcémát, belélegezve pedig nem károsítják a tűdőlebenyeinket. Mi több, vannak közöttük olyanok is, amelyeket akár meg is nyalhatunk, semmi bajunk nem származna belőle. (Természetesen nem bíztatunk senkit arra, hogy a tisztítószereit nyalogassa, de azért ez elég sarkalatos különbséget jelent, a rengeteg mérgező anyagot tartalmazó szintetikus tisztítószerekhez képest!)

Az öko és bio tisztítószerek közös tulajdonsága, hogy nem tartalmaznak kőolajszármazékokat, tartósítószereket, színező-, illetve egyéb mesterséges adalékanyagokat, és más vegyszereket. Előállításuk biológiailag lebomló, növényi, valamint a környezetre bizonyítottan nem káros alapanyagokból történik.

Rendkívül fontos tehát, hogy ha legközelebb tisztítószereket vásárol, mindenképpen szánjon arra is néhány percet, hogy figyelmesen átolvassa annak összetételét! Ha pedig nem szeretne az olvasgatással bajlódni, menjen biztosra és válogasson a Biogo öko, illetve bio tisztítószer-kínálatából, mely az alábbi linken érhető el!

 

Írta: Kis Szilvia

 

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png