Figyelnünk kell a rostbevitelre!

Szerző szaboroland 2019-03-13 0 Hozzászólások

Gluténérzékenyként fokozottan figyelnünk kell a rostbevitelre

A gluténérzékenység egyre több embert érint, ezért folyamatosan nő a piacon található gluténmentes élelmiszer kínálat is. Nem mindegy azonban, hogy melyiket tesszük be a kosarunkba, mert némelyik igen alacsony rosttartalommal és magas glikémiás indexszel rendelkezik.

A glutén-intoleranciában szenvedők számára is fontos a megfelelő mennyiségű rostbevitel. A rost ugyanis elengedhetetlen az egészséges emésztési folyamatokhoz, illetve a vércukorszint megfelelő szinten tartásához. Amennyiben a szükségesnél kevesebb rostot viszünk be szervezetünkbe, az bizony elakadásokat okozhat odabent. A székrekedés és belek nem megfelelő tisztulása pedig számos más betegség (aranyér, hasnyálmirigy gyulladás stb.) kiváltó oka lehet.

A reform élelmiszerüzletek, áruházak és webáruházak kínálatának a kisebbik részét teszik ki a magas rosttartalommal rendelkező, ugyanakkor 100%-ban gluténmentes lisztek, illetve élelmiszerek. Ezeket leggyakrabban barna rizsből, hajdinából, kölesből és gluténmentes zabpehelyből állítják elő és általában teljes kiőrlésűek.

A webáruházunkban megtalálható Bauck Hof Bio Gluténmentes lisztek, egyéb célliszt-keverékek, illetve müzlik is a fenti tartalmas és egészséges alapanyagokra készülnek. A javarészt ellenőrzött biogazdálkodásból származó barna rizsből, hajdinából, kölesből és zabból előállított magas minőségű termékeket, a cég gluténmentes üzemében állítják elő. A gyártás és csomagolás során a keresztszennyeződés 100%-ban kizárható, ezért a Bauck Hof Bio termékekből készített ételeket akár a cöliákiások is nyugodtan fogyaszthatják.

A teljes kínálatért kattints az alábbi linkre!

Bauck Hof termékek

Írta: Kis Szilvia

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png