Szafi free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g

Szafi free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000g

SÓ NÉLKÜL!

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.

Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, piskóta, nokedli stb.)

Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt), tápióka keményítő, rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Átlagos tápérték

100g lisztkeverékben

Energia

1368 kJ (324 kcal)

Zsír:

1,2 g

- amelyből telített zsírsavak

0,6 g

Szénhidrát:

60,6 g

- amelyből cukrok (1)

1,8 g

Rost

17,2 g

Fehérje

9,1 g

0 g

(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

· 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

· 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

· 40 g frissen facsart 100%-os citromlé

· 300 g langyos víz

· ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).

5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).

1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK:

Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL:

  • Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!!
    • Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé! :) Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele. Pont ennyit tegyetek!
      Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adot hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet!

    • Az eltarthatóságáról pedig annyit, hogy nyáron kb. 4 napig áll el szobahőmérsékleten, aki tovább szeretné tárolni az hűtőbe tartsa, vagyfagyassza le (megsütve, felszeletelve).

    • Akinek gyengébb sütője van, és végképp úgy érzi nem sül át benne a fél kg-os mindenmentes kenyér, az formázzon belőle kiflit, vagy zsemlét, gyökérkenyeret a visszajelzések szerint ez még a leggyengébb gázsütőben is tökéletesen megsül.

    • Kenyérsütőgépben sajnos nem készíthető el!

    • Ízlés szerint tovább fűszerezhető, pl. szárított vöröshagymával, fokhagymával, magokkal, kenyér fűszerkeverékkel!

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
  • Gyártó: Szafi Free
  • Szállítási idő: 1-2 munkanap
  • Termék kód: 5999564153046
  • SZFFRRPGK1000
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000gSÓ NÉLKÜL!Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad. A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
    Tovább a termékleíráshoz

  • 1.983 Ft
  • Nettó ár: 1.680 Ft

Címkék: Szafi free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g, Lisztek, tészták és keverékek

A Nature Cookta kókuszlisztet vegyszerek nélkül, friss kókuszhúsból készítik, amit szárítás és zsírt..
581 Ft
Nettó ár: 457 Ft
Jellemzők Teljes értékű zabpehely, Teljes kiőrlésű, Sütéshez, főzéshez Márka információk A zab és a ..
495 Ft
Nettó ár: 390 Ft
A mindenmentes növényi eredetű alapanyag kiváló sűrítő tulajdonsággal bír. Számos diétát és modern é..
1.485 Ft
Nettó ár: 1.170 Ft
Termék leírása:   GLUTÉNMENTES ÉDEN PRÉMIUM BAKE-FREE PALACSINTA LISZTKEVERÉK 1000G Termék összet..
1.524 Ft
Nettó ár: 1.291 Ft
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png