Az árpafűfogyasztás kivételes előnyei

2019-06-05 0 Hozzászólások

Az árpafű rendkívül jó hatással van szervezetünkre, hiszen kiváló forrása megannyi vitaminnak, ásványi anyagnak, fehérjének, emellett pedig rendkívül magas az enzimtartalma és a klorofill tartalma is.

 

Az  árpafű egyik legcsodálatosabb tulajdonsága kétségkívül a magas klorofill tartalma,  ami kiváló gyulladáscsökkentő hatással bír és a szervezet egészséges vérképző folyamataiban is szerepet játszik. Az értékes zöld növény fogyasztásának további előnye, hogy rendkívül gazdag rostokban is, ami, akárcsak a többi tápanyag, kiválóan hasznosul szervezetünkben, ezért az árpafű erős energetizáló hatással rendelkezik.

 

Az árpafüvet legegyszerűbben a már előre elkészített por formájában, illetve a porból készült ital formájában vihetjük be a szervezetünkbe. Az árpafűpor tartalmazza mindazt a sok jót és értékes tápanyagot, amit a friss árpa levelei is.

 

Számos előnyös hatását bárki élvezheti, de a vegetáriánusok és vegánok számára kifejezetten fontos lehet az árpafű rendszeres fogyasztása, hiszen rengeteg fehérjét és értékes aminosavat tartalmaz, köztük a 9 létfontosságú esszenciális aminosavat is. Az esszenciális aminosavakat szervezetünk nem tudja előállítani, így azt mindenképpen máshonnan kell fedezni. Az árpafű, illetve az árpafűporból készült ital napi szintű fogyasztásával, ez egyszerűen és kényelmesen megoldható.

 

Az árpafű számos ásványi anyag (pl. magnézium, foszfor, nátrium, cink stb.) és vitamin (szinte az összes B-, valamint a C-, D-, E- és más hasznos vitaminok) gazdag forrásaként hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez és így az egészségünk fenntartásához. 

 

Továbbá, hasznos segítőtárs lehet a méregtelenítési folyamatokban, ezáltal hozzájárulhat a fogyókúra sikerességéhez. Az árpafű fogyasztásával könnyebben kiüríthető az a szervezetből a sok káros, sokszor fáradtságot, kimerültséget, illetve a bőr idő előtti öregedését okozó káros-, illetve méreganyag, tehát rendkívül jó hatással van az emésztőrendszerre, a vérképző rendszerre, illetve az anyagcsere-folyamatokra egyaránt, sőt még a vérnyomás szabályozásában is részt vesz. 

 

A Biogo webáruház kínálatában számos árpafűkészítmény megtalálható, melyek ide kattintva meg is vásárolhatók.

 

Írta: Kis Szilvia

 

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png