Bio és natúr tisztítószerek a fürdőszoba tisztaságáért

Szerző szaboroland 2019-11-13 132 Hozzászólások

Talán jobb szívvel fogsz bele a fürdőszoba takarításának fárasztó műveleteibe, ha tudod, hogy bio és natúr tisztítószereket használsz a különböző szaniterek, WC és kád tisztítására. Mit és hogyan érdemes környezetkímélően, mégis hatékonyan tisztítani? Nézzünk néhány tippet a kímélő, ám hatásos takarítási módszerek használatára a fürdőszobában.

Milyen bio és natúr tisztítószereket használj a fürdőszobában?

Jellemző, hogy alapos ellenőrzés és kritérium rendszer alapján kapnak környezetbarát minősítést a különböző tisztítószerek. Amikor bio tisztítót vagy natúr fertőtlenítőt szeretnél használni a fürdőszoba takarítására, figyelj a minőséget jelző tanúsítványokra, amelyek garantálják a természetes összetételt. 

A bio és natúr tisztítószerek jobb segítőtársak a takarításban

A bio és természetbarát szerek a takarításban már csak azért is előnyösebbek, mert használatuk során elkerülhető a fojtogató szag, a maró vegyszerek irritációja és a gyakori szédülés is, amit a mesterséges anyagok okozhatnak. 

  1. WC tisztítás ecettel és szódabikarbónával

Egy fél pohár ecetet keverj össze 1 evőkanál szódabikarbónával. Öntsd bele a WC csészébe, és hagyd rajta 20 percig a keveréket. Aztán jól súrold át és öblítsd le a toalettet. Minden héten ismételd meg ezt az egyszerű műveletet, és fertőtlenített, tiszta lesz a mellékhelyiség

  1. Levegő frissítése, szagtalanítás

A fürdőszoba, főleg, ha a WC is része, nem mindig friss és finom illatú, azonban a boltban kapható légfrissítők káros anyagokkal nyomják el a szagokat. Vannak már nem mérgező, természetes alternatívák is a fürdőszoba/WC levegőjének frissítésére, illatosítására.

  • Szárazvirág – potpourri használata

  • Bizonyos szobanövények elhelyezése a fürdőben pl. páfrány

  • Egy kevés vízbe vagy vivőolajba cseppents pár csepp természetes illóolajat. Tedd sötét színű szóróflakonba, és tetszés szerint permetezd a levegőbe. A citromfélék és a levendula illat a legtisztább érzetet adja. A teafaolaj fertőtlenítő hatású.

 

  1. Szappan maradék eltávolítása

A fürdőben a zuhanyzó és a kád környékén a szappan lerakódások okozhatnak gondot. Használj természetes mosogatószert, és keverj bele annyi szódabikarbónát, amíg egy sűrű pasztát nem kapsz. Ezt a krémet tedd a szappanos helyekre, és durva sörtéjű kefével eltávolíthatod a lerakódásokat.

  1. Általános tisztítószer a fürdőszobában

A mosdó, a WC ülőke, a csapok és az ülőalkalmatosságok tisztítására készíthető egy általános tisztítószer: egy lime és egy citrom kifacsart levét keverd össze egy pohár ecettel és egy pohár vízzel – mindezt összerázva és egy szóró flakonba töltve máris kész az általános tisztítószered. Ha makacs szennyeződéssel van dolgod, akkor hagyd állni ezt a keveréket 5-10 percig, és aztán jól súrold le a koszt.

  1. Penészedés ellen

A csodálatos ecet természetes penészölő hatással is bír, így vízzel keverve hatékony penészeltávolító és távol is tartja a szürke gombákat. Szórd rá a kád és a zuhanyzó környéki csempére és a fugára is.

  1. Zuhanyfüggöny mosása

A zuhanyfüggöny nagyon koszos tud lenni, így időről-időre nem árt kimosni. Mosógépbe azonban nem ajánlatos tenni, inkább áztasd be: egy pohár ecetet és természetes mosószert használj hozzá.

  1. Környezetbarát tisztító eszközök

A takarításhoz persze nem csak a tisztítószerek, hanem a felvitelükhöz, a súroláshoz szükséges eszközök is fontosak. A környezetbarát, lebomló szivacsok és súrolók kenderből, kókuszrostból készülnek, és használatukkal kíméled a környezetet.

Webáruházunkban megtalálod a fürdőszoba természetes takarításához szükséges bio és natúr tisztítószerek széles választékát!

Címkék: tisztitoszerek
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png