Igenis létezik egészséges fogyókúra!

2019-11-19 2 Hozzászólások

Nem egyszerű a helyzet, amikor eldöntöd, hogy leadsz pár kilót, és fogyókúrába kezdesz. Sokféle diétás recept van, még több “tuti, 100%-os sikeres fogyás” ígérettel. Milyen egy egészséges fogyókúra? Mi nem egészséges, ha szeretnél karcsúbb lenni? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

 

Milyen a nem egészséges fogyókúra?

 

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra ideális súlyleadási módot, érdemes tudnod, hogy mi az, ami nem egészséges, illetve nem is fogyókúra.

 

  1. A böjtölés nem egészséges fogyókúra: bizonyos ételek, tápanyagok hirtelen, drasztikus megvonása a szervezettől nem tesz jót a testednek, hiába fogysz le tőle pár kilót. A böjtölés elsődleges szerepe, hogy méregteleníti a szervezetet. A koplalás néhány tünetet válthat ki, ilyenek pl. a kezdeti fejfájás, hányinger és ingerlékenység. A leadott súlyfelesleg ráadásul a böjt után gyorsan visszajön. 

 

  1. A diéta sem fogyókúra: a diéta során bizonyos ételeket lehet enni, pl. Káposztaleves-diétában csak levest lehet fogyasztani. Ez a diéta a napi kalóriabevitelt is 1000 kalóriában határozza meg, amely csökkentett értéket jelent - káros hatása, hogy lassítja az emésztést és vitamin hiányhoz vezet.

 

  1. A gyógyszeres kezelés nem fogyókúra: sokan a rövid utat választják, és valamilyen fogyasztó port vagy m-s terméket kezdenek el szedni, ám nem változtatnak mást az életmódjukban sem a táplálkozás, sem a mozgás terén. Nem sok sikert könyvelhetnek el azok, akik így próbálnak csinosodni.

 

Az egészséges fogyókúra alapelemei

 

  1. Az elsődleges cél a fogyásban az legyen, hogy egészségesebb legyél, nem csupán könnyebb!

 

  1. Alapvetően a testzsír arány csökkentésére törekedj! Ne csak az adagokat csökkentsd, hanem a tápanyagok arányára is figyelj oda!

 

  1. Rendszeresen és tervezetten szervezd meg az étkezéseket! Zöldségben, gyümölcsben és rostokban gazdag étrendet állíts össze.

 

  1. Ne dőlj be a szélsőséges fogyókúrás recepteknek, módszereknek! A fogyókúra igenis munkával jár, a test egészét kell figyelembe venni.

 

  1. Kerüld az üres kalóriákat, gyorséttermi ételeket! 

 

  1. Nem kell túlzásba vinni az egészséges ételek fogyasztását! Néha megengedhetsz magadnak egy kis nasit.

 

  1. Étrendkiegészítőkkel pótold a hiányzó ásványi anyagokat, vitaminokat!

 

  1. Zsírégető, aerob testmozgási formát válassz, és izmaid erősítését se hanyagold el! Próbáld meg a sportolást hetente háromszor beilleszteni a napirendedbe! 

 

  1. Nagyon fontos, hogy ne veszítsd el a motivációd! Ha megvan benned az elhatározás, hidd el, képes vagy rá! 

 

Egészséges fogyókúra alternatívák

 

Ha tehát nem csak fogyni szeretnél, hanem egyben az egészségedért is tenni akarsz, az alábbi diéták egészséges megoldást jelenthetnek a számodra.

 

  1. Chilton-program - ez egy 4 részből álló fogyókúra és életmód program, mely személyre szabottan rövid időn belül látványos eredményt nyújt. A főleg élénk színű gyümölcsök és zöldségek, olajos magvak azok a táplálékok, amelyek szembeszállnak a káros anyagokkal. 

 

  1. Body for Life program

 

Egy amerikai fitnesz edző találmánya, amely kiegyensúlyozott anyagcserével veszi rá a tested arra, hogy ne raktározzon el kalóriákat. A diéta folyamán 6-szor kell étkezni, mértékletes adagokat. Az anyagcsere ezáltal egyenletesen dolgozik, és annyi energiát ad, amennyire az erőnléted fenntartásához szükséges. 

 

  1. Sejtvédő diéta

 

A mesterséges adalékanyagok és a környezeti ártalmak nem csak túlsúlyt, hanem sejtöregedést is okoznak. A nyers gyümölcs, zöldség és teljes kiőrlésű gabonafélék segítenek az öregedés ellen vívott harcban, miközben a testsúlyod is normalizálódik. 

 

Webáruházunkban mindent megtalálsz az egészséges fogyókúrához!

2 Hozzászólások

hdWUUOeA:
2021-03-06, 02:22:57, http://www.vulnweb.com
Válasz

e

tGhYxqFm:
2023-01-24, 17:58:36

1

tGhYxqFm:
2023-01-24, 17:56:45, http://www.vulnweb.com
Válasz

1

tGhYxqFm:
2023-01-24, 17:56:47

1

Szólj hozzá

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png