Kókuszzsír

2019-02-26 0 Hozzászólások

Kókuszzsír - a világ legegészségesebb zsiradéka és attól még sokkal több

A kókuszzsír, vagy más néven kókuszolaj a kókuszdió magjának szárított beléből, a koprából készül. Számos hasznos vitamint, illetve emésztést segítő rostot tartalmaz. A legegészségesebb zsiradék címet pedig a rendkívül magas (93%-os) közepes szénláncú telített zsírsavtartalmának köszönhetően nyerte el. A közepes szénláncú telített zsírsavak rendkívül stabillá teszik ezt a zsiradékot, ami így magas hőmérsékletre hevíthető, anélkül, hogy sejtjeinket károsító szabadgyökök képződnének benne.

A magas antioxidáns tartalmú kókuszzsír kifejezetten alkalmas az emésztési problémákban, illetve felszívódási zavarokban szenvedők számára, mert könnyen emészthető, ezért nem terheli meg az emésztőrendszert annyira, mint más zsiradékok. Bizonyos vizsgálatokra alapozva elterjedt, hogy a kókuszzsír szívbarát, és részt vehet a koleszterincsökkentő-, valamint az egészségtudatos-, illetve fogyókúrás étrend kialakításában is. Más zsiradékokkal ellentétben, nem tartalmaz transzzsírsavakat, így rendszeres fogyasztásával még az anyagcserét is felpörgethetjük vele.

Magas laurinsav-tartalmának köszönhetően kiváló baktérium-, gomba- és vírusellenes hatással is rendelkezik, amit külsőleg és belsőleg alkalmazva is remekül kiaknázhatunk. A kókuszolajjal megelőzhetjük a kisebb-nagyobb sebek elfertőződését, erősíthetjük az immunrendszerünket és védekezhetünk különféle légúti vírus-, illetve baktériumfertőzések ellen.

A kókuszolajat a kozmetikai szerek gyártói is felfedezték már maguknak, így számos szépségápolási termékben alkalmazzák. A tiszta, hidegen sajtolt kókuszolaj önmagában is csodákat tesz a bőrrel, hajjal egyaránt. Védi a bőrt a kiszárdástól, csökkenti a ráncokat, a hajnak pedig újra egészséges fényt és hidratáltságot ad. 

Webshopunkban nagy választékban találhatnak kókuszolajat, illetve kókuszolajat tartalmazó termékeket. A részletekért kattintson az alábbi linkre!

Kókuszzsír

Írta: Kis Szilvia

 

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png