Miért fogyasszunk amarántot?

2019-05-16 0 Hozzászólások

Miért fogyasszunk amarántot?

 

Az amaránt, rendkívül pozitív tulajdonságokkal bíró élelmiszer, melynek étrendbe történő beillesztése, nem csupán a speciális étrendet követők számára ajánlott. Kevés kivételtől* eltekintve, szinte bárki számára jó választás lehet, aki egészséges életmódot kíván folytatni.

Az amaránt egy álgabona, tehát egyrészt természetesen gluténmentes, másrészt viszont kiváló fehérjeforrást is jelent. A benne található jótékony hatású anyagok, többek között segítik csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást, ezáltal pedig mérséklik bizonyos szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is. Az amarántban található erőteljes gyulladáscsökkentő vegyületek számos más betegség (köztük pl. a rák) megelőzésében is szerepet játszhatnak.

Az amaránt sokféleképpen felhasználható, a szószok sűrítésétől kezdve, sütemények készítésén át, a különböző lisztkeverékek egyik alapanyagaként, vagy müzlibe, salátákba keverve is. A magas ásványi anyag-, vitamin, illetve rosttartalmának köszönhetően, erősíti az immunrendszert, különösen jótékonyan hat az egészségünkre, illetve fontos szerepe lehet a jó emésztés kialakításában is.

Az amaránt rendkívül gazdag kalciumban, foszforban, magnéziumban, cinkben, rézben és káliumban, tehát kiválóan támogatja a csontjaink és izmaink építő folyamatait, valamint az egészséges szívműködést is. Továbbá, olyan, az egészségünk szempontjából, kulcsfontosságú vitaminok gazdag forrása, mint: a C-, a D-, a B-, az A- és más vitaminok, melyek erős antioxidánsként védik a szervezetet az oxidatív stressz és az egészségtelen külső körülmények okozta károktól.

Az amaránt fogyasztása kifejezetten ajánlott fáradékonyság, illetve tartós kimerültség esetén. Sokan nem tudják, de pl. a gluténérzékenység egyik jele: a glutént tartalmazó élelmiszerek fogyasztása utáni erőteljes fáradtság, illetve kimerültség-érzés is.

A Biogo webáruházban mindig kedvező áron találja, az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, 100%-ban gluténmentes és vegán, 500 grammos kiszerelésű amaránt magot:

 

BIORGANIK BIO AMARANTMAG 500G

 

*Az amaránt mérsékelt mennyiségben tartalmaz oxálsavat is, ami köszvényben, reumatoid arthritisben szenvedők, illetve vesebetegek számára kerülendő!

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png