Mindig legyen otthon levendulaolaj! – eláruljuk, hogy miért

2019-06-05 0 Hozzászólások

A levendula gyógynövényként való felhasználása évszázados múltra tekint vissza, a levendula virágzatból kinyert olaj pedig rendkívül értékes, és többféle módon felhasználható.

 

A levendulaolaj kizárólag külsőleges használatra  alkalmas, azonban így is rendkívül sokrétű felhasználási lehetőségei vannak. Tehetünk néhány cseppet a fürdővízbe, de akár aroma lámpába, illetve aroma diffúzorba is cseppenthetjük, hogy nyugtató, regeneráló hatása kerüljön előtérbe.

 

Ez a kellemes illatú olaj tisztítja a légutakat, megnyugtat, békés környezetet teremt, ezért kifejezetten relaxáló, ellazító hatással bír az emberek mellett, akár a kutyák számára is.

 

Erőteljes antibiotikus hatása révén, a levendulaolajjal eredményesen kezelhető az aknéra hajlamos, zsíros, illetve az érzékeny, ekcémás bőr is.  Külsőleges bedörzsöléssel, masszírozással a gyulladáscsökkentő hatása kerül előtérbe. A levendulaolaj ugyanis enyhíti a túlfeszített, túlerőltetett izom fájdalmát, és bevethető a gyulladásos eredetű ízületi panaszok kiegészítő kezelésére is.

 

A szúnyogcsípések, rovarcsípések okozta duzzanatokat is nyugodtan bekenhetjük az illatos olajjal, mert természetes módon enyhíti a kellemetlen viszketést, fájdalmat és lelohasztja a duzzanatot is. Segít továbbá a stressz, és az ebből eredő alvászavarok leküzdésben is. Érdemes a párna csücskére egy-két csepp levendula illóolajat cseppenteni, vagy a párna alá egy illóolajjal átitatott kis tasakot tenni, a nyugodt álom és nyugodt alvás érdekében.

 

Az igazán tiszta, természetes levendulaolaj, akár az égési sérülésekre is rákenhető, mert segíti a gyógyulást erőteljes gyulladás- és hólyagcsökkentő, valamint fájdalomcsillapító hatása révén.

 

Végül ne feledkezzünk el a tradicionális molyűző hatásáról sem. A ruhamolyok eredményesen távol tarthatóak a ruhásszekrényektől, amennyiben levendula illóolajjal illatosítjuk azokat.

 

A Biogo webáruházban kapható Aranyház levendulaolaj kompozíció 100%-osan tiszta, természetes, tihanyi levendulából készül, tehát szépségápolásra, lélekgyógyításra és a molyok elleni küzdelemre is biztonságosan használható.

BioGo levendula olajok

 

Írta: Kis Szilvia

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png