Moss mosódióval!

2019-03-18 0 Hozzászólások

A tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre többen fordulnak az egészségtudatos életmód irányába. Folyamatosan nő azok száma, akik amellett, hogy tudatosan kezdenek táplálkozni, odafigyelnek arra is, hogy a bőrüket természetes alapanyagokból készült kozmetikumokkal ápolják, sőt még a házimunka terén is igyekeznek minél kevesebb ökolábnyomot hagyni bolygónkon.

A mosás az egyik ilyen terület. Számos mosószer van a piacon, melyek vonzó, színes flakonokban sorakoznak a boltok polcain. A kevésbé tájékozott vásárlók pedig a márkanév, a tapasztalat és az éppen aktuális akciók alapján választanak közülük. A tudatos vásárlók azonban a termékek összetételét is szem előtt tartják és szintetikus alapanyagokból készült mosószerek helyett, inkább a természetes, környezetünket nem szennyező változatokat részesítik előnyben.

A természetes növényi eredetű mosó- és tisztítószer piac egyik megkerülhetetlen szereplője egy Délkelet-Ázsiában honos növény, a szappanfa (Sapindus mukorosso) termése: a mosódió. A foszfát- és egyéb szintetikus anyagoktól mentes, bőr- és környezetbarát mosódió, ruhák mosására alkalmas része a héja, mely egy szappanhoz hasonló anyagot (szaponint) tartalmaz. Meleg víz hatására kioldódva, természetes módon tisztítja a ruhákat. Kifejezetten javallott kisbabák és gyermekek, valamint allergiára és ekcémára hajlamos bőrű felnőttek ruháinak, illetve a bőrükkel érintkező textíliák mosására.

A hagyományos mosódióhéj foltok eltávolítására és az anyagok fehérítésére ugyan nem alkalmas, de hatásos a hétköznapi szennyeződések és a kellemetlen szagok ellen. Használatával megőrizhető a ruhák élénk színe, ráadásul a kényes, finom anyagokkal is kíméletes. A mosódióhéj, akárcsak a belőle előállított folyékony, illetve por állagú mosószerek valamint a mosódiós labda is gond nélkül alkalmazható a szokásos mosási, 30-95 Celsius fokos hőtartományban.

Ha te is belépnél a természetes mosószerek világába, kattints az alábbi linkre! Webshopunkban számos mosódió-alapú terméket találsz!

Mosódió

Írta: Kis Szilvia

Címkék: mosodio eletmod mosas

Szólj hozzá

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png