Paradontitis & Lacalut

2019-02-11 0 Hozzászólások

A szájhigiénia egyik elengedhetetlenül fontos eleme a fogmosás. A fogmosás bármilyen fogkrémmel történhet, azonban léteznek probléma specifikus készítmények is, amelyekkel még jobb eredményeket érhetünk el. Ilyen pl. a Lacalut Aktív fogkrém is, amely a paradontitis tünetei ellen küzd.

A paradontitis a felnőttkori fogvesztés vezető oka, lényegesen gyakoribb, mint a fogszuvasodás okozta fogvesztés, tehát érdemes komolyan venni és inkább megelőzni!

A paradontitis a fogágy, baktériumok okozta gyulladásos megbetegedése, amely az íny gyulladásával, kezdetben kisebb duzzanatával és fogmosáskor jelentkező kisebb vérzésekkel kezdődik. Maga a betegség valójában az íny lassú és folyamatos visszahúzódását jelenti a fognyakról, ami ha kezeletlenül marad, a fogágyra átterjedve, megállíthatatlanul a fogak meglazulásához, majd kieséséhez vezet.

Amennyiben egy keményebb ételbe (pl. almába) harapva vagy fogmosáskor kisebb vérzést tapasztalunk, az íny a korábbi rózsaszínes árnyalata vörösre vált, netán elkezd visszahúzódni, már kezdhetünk gyanakodni. De a szájszag, esetleg a fádalom megjelenése is komoly intő jel. Bizonyos esetekben a gyulladás rejtve marad, ezért már csak a fogak meglazulása utal a betegség kialakulására.

A paradontitisnek több kiváltó oka lehet, de a szakemberek egyöntetű véleménye szerint a nem megfelelő szájhigiéné a fő kiváltó ok.

Az egészséges táplálkozás, rendszeres fogkő-eltávolítás és a fogselyem napi használatának bevezetése mellett, a fogíny feszesítésére és a fogak egészségének megőrzésére kiváló alternatíva lehet a Lacalut Aktív Preventív fogkrém, amely csökkenti a fogak fájdalomérzékenységét, megerősíti a fogínyt és védelmet nyújt a fogínyvérzés ellen.

A Lacalut Aktív Preventív fogkrémei, fogkeféi és szájvizei kedvező áron elérhetőek a webshopunk kínálatában is. Kattints az alábbi linkre és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Lacalut Aktív Preventív

Írta: Kis Szilvia

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png