Rooibos tea

2019-02-26 0 Hozzászólások

A természetesen egészséges rooibos tea

A rooibos, azaz vörös fokföldirekettye (Aspalathus linearis) egy dél-afrikai vörös cserje, melynek fiatal hajtásaiból egészségmegőrzésre is alkalmas, a fekete teához hasonló, ám attól lényegesen kíméletesebb és pozitívabb hatású teát készíthetünk.

A rooibos teából kiváló természetesen koffeinmentes ital nyerhető, ami reggel fogyasztva élénkítő hatású, délben vagy délután remek szomjoltó, este pedig nyugtató hatása révén segít az elalvásban.

Dél-Afrikában az őslakos törzs tagjai már több szász éve élvezik a rooibos tea áldásos hatását. Külsőleg is alkalmazzák allergiás bőrtünetek, illetve akne esetén. Európában már az 1900-as évek elején ismertté vált, bár csupán az elmúlt 20-30 évben terjedt el igazán.

A rooibos teát számos egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt minél gyakrabban érdemes fogyasztani. Sejtöregedés-gátló antioxidánsokban, illetve több, az egészségünk szempontjából elengedhetetlen ásványi anyagban rendkívül gazdag, a csersavtartalma azonban alacsony, ezért a gyomrunkat is kíméli. Gyomorsav túltengésben szenvedők is biztonsággal fogyaszthatják.

Ez a remek gyomor- és idegrendszer nyugtató, gyulladásgátló és rákmegelőző tea mérsékli a magas vérnyomást, erősíti a csontokat és a fogakat, de akár prosztatabántalmakra, illetve alvászavarokra, valamint anyagcsere problémákra is eredményesen alkalmazható.

Válogasson webáruházunk széles rooibos kínálatában az alábbi linken, és óvja egészségét természetesen!

Rooibos tea

Írta: Kis Szilvia

 

Címkék: rooibos tea egeszseg
Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png