Tökmagolaj

2019-01-28 0 Hozzászólások

A tökmag és a belőle készült extra szűz, illetve hidegen sajtolt tökmagolaj számos jótékony hatással lehet az emberi szervezetre. A tökmagolaj mégis leginkább a prosztata megnagyobbodás okozta problémák enyhítésében játszott szerepe miatt terjedt el a köztudatban.

A tökmagból megfelelő és kíméletes eljárással kisajtolt olaj, rendszeres fogyasztás mellett csökkentheti a koleszterinszintet, a vérnyomást és ezzel mérsékelheti az agyvérzés, illetve a szívinfarktus kockázatát. Ezt a hatást a benne található magas E-vitamin és a többszörösen telítetlen omega-3, illetve 6 zsírsavtartalmának köszönhetjük.

A mélyzöld színű, dióra emlékeztető ízű értékes olaj magas kalcium tartalma a csontjaink és fogaink épségének megőrzésében, a benne található magnézium a stressz leküzdésében, valamint az érfalaink rugalmasan tartásában, réztartalma pedig a szervezetünkben előforduló gyulladásos folyamatok elleni harcban segíthet.

Amennyiben allergiás vagy a diófélékre, ne fogyassz tökmagot és természetesen a belőle készült tökmagolajat is messziről kerüld el! Mivel előfordulhatnak esetleges gyógyszerekkel való kölcsönhatások is, érdemes fogyasztásáról a háziorvossal egyeztetni!

Azonban, ha megteheted, csepegtesd friss kenyérre, pirítósra, húsokra, köretekre, salátákra vagy szórj tökmagot a müzlidbe! Ha a tökmagolajat beépíted az étrendedbe, finom támogatást nyújthatsz szervezetednek, hiszen az ásványi anyag- és vitaminpótlásban, valamint az immunrendszer erősítésében is szerepet játszhat. Ajánlott továbbá emésztési panaszok ellen, illetve szépségmegőrzésre is. Egyes vélemények szerint, a kismamáknak is érdemes tökmagolajat fogyasztani, annak magzatmegtartó hatása miatt.

Nagy választékunkban te is megtalálhatod e csodás olajból az igényeidnek leginkább megfelelő márkát és kiszerelést. Nézz szét a webshopunk kínálatában ide kattintva.

Írta: Kis Szilvia

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png