Váltsuk ki a tejet!

Szerző szaboroland 2019-03-13 0 Hozzászólások

Váltsuk ki a tejet egészséges bio növényi italokkal

Manapság egyre több embert érint a tejcukor-érzékenység, azaz a laktózintolerancia, illetve a vele nem összekeverendő tejfehérje allergia.

Jelentős különbségek vannak a két állapot között, ezért óva intenénk mindenkit attól, hogy elhamarkodott öndiagnosztizálással, alapvetően fontos tápanyagokat (pl. kalciumot) vonjon meg a szervezetétől!

A laktózintolerancia, ahogyan a nevében is szerepel, egy intolerancia. A tejcukorra érzékeny személyeknél a tej, illetve más laktóztartalmú élelmiszer vagy ital fogyasztása váltja ki a fokozott gázképződéssel, puffadással, sőt akár hasmenéssel járó tüneteket. Ennek oka a vékony- és vastagbélben, valamint a laktózt bontó laktáz enzim nem kielégítő működésében keresendő.

Ezzel szemben a tejfehérje allergia egy súlyosabb tüneteket produkáló állapot. A tejfehérje allergiás személyeknél a tejtartalmú élelmiszer elfogyasztása, nem csak emésztőrendszeri, hanem súlyos bőr-, esetleg nyálkahártyát érintő tünetek is kiválthat.

Bármelyikkel is éljünk együtt, érdemes alternatív tejhelyettesítőket beiktatni étrendünkbe. Az alternatív tejhelyettesítők növényi alapanyagokból (zab, rizs, szója, mandula, mogyoró stb.) készülnek. Rendkívül változatos a választék mind a márkák, mind az alapanyagok tekintetében. Vannak közöttük cukormentes vagy épp kalciummal, illetve létfontosságú, hozzáadott vitaminokkal dúsított változatok is.

Az egyik ilyen brand a The Bridge bio minősítéssel rendelkező, olasz növényi italmárka is, melynek kínálatában különböző növényi tejek, elsősorban főzéshez használható, növényi tejszín-helyettesítők, illetve vaníliás és csokoládés desszertek is megtalálhatók. A termékínálatot böngészve olyan különlegességekre is bukkanhatunk, mint a bio hajdina-rizs, bio quinoa-rizs, bio árpa-rizs vagy pl. a bio mogyorós rizs italok.

A The Bridge változatos és finom tej és tejszín helyettesítő alternatívái, valamint desszertjei megtalálhatóak a webáruházunk kínálatában is:

The Bridge termékek

Írta: Kis Szilvia

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png