Bio medicura mangosztán 100% gyümölcslé 330ml
Bio medicura mangosztán 100% gyümölcslé 330ml
A Mangosteen (latin nevén Garcinia Mangostana) magyarul Mangosztán, Délkelet-Ázsiából származik. A helyiek rendkívüli gyógyító erőt tulajdonítanak neki, emellett az íze miatt kedvelik ezt a trópusi gyümölcsöt.
A Mangosztán a Földön ismert leggazdagabb forrása a xanton nevű flavonoidoknak, 40 különböző ilyen alkaloidát tartalmaz, melyek ötször hatékonyabbak a C és E vitaminnál és igen erős antioxidáns vegyületek. Jelenleg több mint 200 félét ismerünk a természetből, mesterségesen nem állíthatók elő. A szervezetre más hatással vannak a különböző Xantonok.
A Mangosztán Juice segíthet ezekben az állapotokban:
- Általános testi egészség és közérzet fenntartására,
- Emésztőrendszerünk működésére és betegségeire van jó hatással,
- Szív- és érrendszerünkre hat jótékonyan,
- Megelőzhetők vele agyi és érrendszeri betegségek,
- Légzőszervi megbetegedéseket lehet kezelni vele,
- Mozgásszervi, izom- és csontrendszeri megbetegedések előzhetők meg vele,
- Kimerültség megelőzésére fogyaszthatjuk,
- Támogatja szervezetünk működését,
- A szervezet öngyógyító megtartásában, illetve visszaszerzésében nyújt segítséget.
A mangosztán gyümölcs ORAC értéke 17000 felett van! Az ORAC érték egy anyag antioxidáns-hatásának mértékét mutatja 100 grammra vetítve.
Igen nagy mennyiségben tartalmaz a szervezetet hatékonyan támogató antioxidánsanyagokat, mint a polifenolokat és katechineket. Ezen kívül ásványi anyagok, illetve vitaminok is megtalálhatók benne, mint például a kálium, kalcium, foszfor, vas, B1-, B2-, B6- és C-vitamin. Gazdag forrása a poliszacharidoknak, amelyekről köztudott, hogy baktérium és gombaölő hatásuk van.
A növényről:
A növény Délkelet-Ázsia, Afrika és Amerika trópusi síkságain él meg. Fája 20 méter magasra is megnő. Kertekben és gyümölcsösökben is termesztik. A növény kizárólag a meleg, párás trópusi éghajlatot kedveli, ezért csak trópusi területeken található meg. Más területeken nem jártak sikerrel a termesztésére tett kísérletek. A fa 10-15 év után fordul termőre, és ezt követően kétszer terem egy évben. A fán a bíborbarna gyümölcsből több ezer szem terem, amelyeket kézzel szüretelnek le. A gyümölcs vastag héja vörösesbarna, rostos szerkezetű, és akkora, mint egy mandarin. Belsejében öt-hat fehér, kocsonyás állagú gerezd található, és közepükön egy-egy mag. A gyümölcs húsa édeskés-savanyú, és bő levű.
Vélemények írásához, vagy megtekintéséhez kattintson a vélemény fülre.