Biogo útifűmaghéj 25 kg
A szervezet egészséges működéséhez szükségesek a vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, szénhidrátok, rostok, a zsír és a víz. A mai felgyorsult világban a legtöbb étel amit elfogyasztunk sajnos szénhidrátokban és zsírban bővelkedik, emellett a sok hús, és tejtermék fogyasztása miatt a fehérje-bevitel is túllő az optimális mennyiségen. Ezeknek a feldolgozása eléggé leterheli a beleket, és mivel sajnos rostokat keveset fogyasztunk, meg is rekednek ott.
A felmérési adatok szerint a rostra vonatkozó napi beviteli mennyiség:
- 50 év alatti nők: 25 g
- 50 év alatti férfiak: 38 g
- 50 év feletti nők: 21 g
- 50 év feletti férfiak: 30 g
Egy átlagos étrendben azonban ritkán viszünk be ilyen mennyiséget, ami pedig a megfelelő bélmőködéshez és anyagcseréhez kellene – még sportolóknál is főképp a fehérje-szénhidrát-zsír hármasára terelődik a hangsúly, hanyagolva a nélkülözhetetlenen rostokat.
Kíméletes tisztító hatása révén a bélbolyhok mivel megtisztulnak, így a bélflórád összetétele is kedvező irányba változik. A jótékony bélbaktériumok szaporodása megnövekszik, ezáltal az immunrendszered megerősödik, a betegségeknek jobban ellenállsz. A vastagbélben található jótékony baktériumok olyan zsírsavakra bontják le a rostmixet, melyek gátolják a koleszterin felszívódását. Vagyis, hosszú távon koleszterin-védő hatást fejtenek ki.
Hatékonyan csökkenti az éhségérzetet, miközben fogyasztásával nem viszünk be kalóriát a szervezetbe, mégis folyamatos teltségérzetet biztosít. A lelassult anyagcsere eredményeképpen szaporodnak a plusz kilók, és lassan, de biztosan kialakul az elhízás. Ha régóta küzdesz a plusz kilókkal, akkor ne csak fogyókúrában gondolkozz, hanem életmód váltásba is, ezt pedig kezdheted egy pár hetes útifű maghéj-kúrával.
Néhány újabb kutatás kimutatta, hogy az útifű maghéj csökkenti a koleszterinszintet és hatékonyan képes szinten tartani a cukorbetegséget is. Egyéb felhasználási módja közé tartozik a gluténmentes sütés, mivel itt is képesek összetapadni a szemek, ezért segít abban, hogy a kenyér vagy tészta kevésbé porhanyós legyen, ami általában komoly baj a gluténmentes lisztek esetében.
Az útifű maghéjat természetes állapotában is fel lehet használni, de szárítva, aprítva vagy porítva könnyebb fogyasztani. Teljesen mindegy azonban, hogy milyen formában használjuk ezt az anyagot, az a fontos, hogy mindig alaposan elkeverjük azt vízzel vagy más folyadékkal. Az útifű maghéj kapszula formájában is kapható.