Egészséges hatását a zöld kávé kivonatnak köszönheti. A zöld kávé klorogénsav tartalmának köszönhetően csökkenti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, valamint antioxidánsként tartják számon.
A zöld kávébab a nevét természetesen a színéről kapta, a formája pedig hasonlít barna megfelelőjéhez, csak sokkal egészségesebb nála. Az ízletes kávé élvezete mellett zsírégető és antioxidáns hatása van, csökkenti az éhségérzetet és energikus lesz tőle egész nap, anélkül, hogy megdobogtatná a szívét. A zöldkávé a koffeintartalmának köszönhetően felfrissít, élénkít, aktivizál, pedig a benne található koffein nem ugyanaz, mint ami a feketekávéban található. A fekete kávé más összetételű koffeintartalma csak rövidtávra és hirtelen aktivizálja a szervezetet, a zöld kávéban található koffein azonban lassan és hosszabb időre éri el ugyanezt a hatást.
A zöld kávéban nagy mennyiségben van jelen a klorogénsav, viszont a fekete kávéban ez az anyag csak kis százalékban fordul elő, hiszen a pörkölés során ez az anyag lebomlik.
A zöldkávé fogyasztó hatását egy olyan antioxidánsnak tulajdonítják, ami nagy koncentrációban található meg ebben az anyagban. Ez az antioxidáns a klorogénsav, amiről a kutatók bebizonyították, hogy gátolja a glükóz felszívódását a vékonybélben, valamint megakadályozza, hogy nagy mennyisége glükóz szívódjon fel a májból. E tulajdonságainak köszönhetően a klorogénsav csökkenti a glükóz mennyiségét a véráramban, így a szervezet kénytelen felhasználni zsírraktárait, vagyis a testzsír mennyisége jelentősen lecsökken.
Felhasználási javaslat: Egy teáskanálnyi mennyiséget öntsön egy csészébe, adjon hozzá forró vizet és keverje össze, ízesítse kedve szerint. Naponta 2x, főétkezések után ajánljuk, igény szerint nyírfacukorral, fruktózzal vagy sztíviával édesítve.