Részletek
Kiszerelés:200ml
Összetevők: tisztított víz, cink(II)-szulfát 7-hidrát.
Használati javaslat
A cink a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserében is közreműködő, összesen mintegy 300 enzim alkotóeleme, valamint az inzulinhormon építőköve. Speciális szerepet tölt be a szervezet anyagcseréjében és az immunrendszerben. Izomzatunk, bőrünk, hajunk, szemünk és körmünk igen sok cinket tartalmaz.
Elősegíti a sebgyógyulást és erősíti az immunrendszert
A cink azok közé az alapvető mikrotápanyagok, azaz táplálkozási elemek közé tartozik, melyeket, bár létfontosságúak az ember számára, szervezetünk egymaga nem képes előállítani. Következésképpen a táplálkozás révén kell rendszeresen és megfelelő mennyiségben magunkhoz venni.
A cink szervezetünk természetes “testőre”. Elősegíti a sebgyógyulást, javítja koncentrációs képességünket és erősíti immunrendszerünket. Az utóbbi időben oxidációellenes szerepet is tulajdonítanak a cinknek, ami azt jelenti, hogy a megfelelő cinkfogyasztás biztosítja a szabad oxigéngyökök gyors lebontását és ezáltal sejtrendszerünk épségét. Ezek a gyökök többek között olyankor keletkeznek, mikor az edzést elhanyagoló vagy rendszertelenül edző sportoló szervezetében hirtelen megnő az oxigénigény. A rendszeresen nagy fizikai teljesítményt kifejtő sportoló enzimrendszere a legtöbb esetben képes rugalmasan alkalmazkodni a változó igényekhez.
Fizikai terhelés esetén megváltozik testünk cinkháztartása. Mikor testünk nagyobb teljesítményre kényszerül, az anyagcsere-folyamatok felgyorsulnak.Ezen túlmenően, a nagymértékű izzadás is cinkveszteséggel jár. Egy liter izzadtsággal a napi cinkbevitel mintegy 20 százalékát veszítjük el, sőt fokozott fizikai munka vagy sportolás mellett még a vizelettel is több cink ürül ki a szervezetből. Ilyenkor, vagyis megnövekedett cinkszükséglet esetén, tanácsos étrend-kiegészítőként cinket szedni.
Fogyasztási javaslat: Napi 3X1 kupakkal, étkezés közben.