Csuta szőlőmag őrlemény 250g
Igen sok flavonoid, vagyis olyan növényi antioxidáns van benne, amely megvédi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásától.
250 g-os vörös szőlőmag őrlemény; Csuta termék a szervezet antioxidáns védelméhez.
Proantocianidinokat (korábbi nevükön piknogenolokat) is tartalmaz. Ez utóbbiakról feltételezik a kutatók, hogy fontos szerepük van a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák megelőzésében. Vízben és zsírban oldódó alkotórészeket egyaránt tartalmaz. A sejthártyán áthatolva az egész szervezetben képes kifejteni antioxidáns hatását. Azon ritka anyagok egyike, amelyek képesek áthatolni a vér-agy gáton, így védik az agysejteket a károsító hatásoktól.
A szőlőmagőrlemény a szőlőmag teljes kiőrlésével készül. Ez azért fontos, mert így tartalmazza a galluszsav egyik észterét, amely a vizsgálatok szerint csak a szőlőmag héjában található meg, és a leghatékonyabbnak bizonyult a szabadgyök-befogóanyagok között. Ez az őrlemény 50 és 600 mikron közötti szemcséket tartalmaz, így a magas élelmi rost tartalma kifejezetten jótékonyan hat az emésztésre és a bélműködésre.
Az őrlemény felhasználása: Reggelente egy teáskanálnyi őrleményt gyümölcslébe belekeverni és lenyelni.
Mire jó? Az erek állapotát javítja, ennél fogva csökkenti a szívbetegségek és a szélütés kockázatát. A hajszálereket is erősíti, fokozza a vérátáramlást. Ezért hatásos visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekben. Mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás (diabéteszes neuropátia) okozta tüneteket, vagyis a zsibbadást és bizsergést a végtagokban.
Jól alkalmazható a szem védelmére, szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Egyaránt ajánlott a sárgafolt betegsége (macula degeneráció) és szürkehályog ellen - e két betegség az időskori látáscsökkenés és vakság leggyakoribb oka. Hasznos lehet a fogyasztása azoknak is, akik sokat dolgoznak számítógéppel, különösen akkor, ha nem sugárzásmentes lapmonitort, hanem hagyományos katódsugaras képernyőt használnak.
Alkalmazható még kötőszöveti betegségek esetén, védi és erősíti a bőr kollagénjét, az allergiás tüneteket is enyhíthetjük vele, mert gátolja a hisztamin termelődését. (A fokozott hisztamintermelés váltja ki az allergiás reakciókat. )